OSIGURANA SREDSTVA

Đurđevac će pomoći roditeljima kroz osiguravanje udžbenika, radnih bilježnica i materijala

Dočekat će ih u školi na klupama.

10:06h
0
Foto: Grad Đurđevac

Grad Đurđevac će i u ovoj školskoj godini pomoći roditeljima osnovnoškolaca i srednjoškolaca u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala.

Gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je kako su za ovu godinu u proračunu osigurali 500 tisuća kuna za udžbenike namijenjene srednjoškolcima te radne bilježnice i materijale za osnovnoškolce.

– S obzirom da Ministarstvo znanosti i obrazovanja u punom iznosu financira nabavu kompleta udžbenika za osnovnoškolce, Grad Đurđevac će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce što po učeniku iznosi oko 600 kuna – rekao je Janči, a prenijele službene gradske stranice.

Tvrdi kako su ove godine osigurali više sredstava i za srednjoškolce te su iznos za udžbenike povećali s 300 na 500 kuna.

– I ove godine se sufinancira nabava školskog pribora za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama te smo i za njih predvidjeli veći iznos sufinanciranja s dosadašnjih 300 kuna na 500 kuna – naglasio je gradonačelnik te dodao kako je grad prepoznao važnost ulaganja u školstvo i znanje jer naša su djeca budućnost ovoga grada.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školi na klupama. Roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale, a roditelji srednjoškolca i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnosit će u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika.

Već tradicionalno, prvi školski dan prvašiće grad će razveseliti s novim pernicama kako bi im se im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

čitam...
Loading...