SVIJETLA BUDUĆNOST

Đurđevac gradi status, stiže karate reprezentacija, Juričić: Priželjkivali smo da grad postane top sportska destinacija

Glede budućnosti, dolazak su najavili iz Karate kluba Samobor. Posebno zanimljivo bit će, pak, Otvoreno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku.

18:30h
0
Otvorenje ŠRC-a Vlado Leščan Duspe // Foto: Matija Gudlin
Detalj sa svečanog otvaranja // Foto: Matija Gudlin

Đurđevac zbilja postaje važno sportsko središte. Od nogometaša splitskog Hajduka, preko mlade ženske košarkaške reprezentacije do nacionalne karate reprezentacija koja će danas stići u grad.


Više od stotinu najboljih karatašica i kartaša, u uzrastima kadeta, juniora i mlađih seniora, pripremat će se za Svjetsko prvenstvo u Čileu 2019 pod budnim okom stručnog stožera.

Priželjkivali smo da Đurđevac postane top sportska destinacija. Imamo Športsko-rekreativni centar, dvije dvorane, trim stazu za trčanje u sklopu Borika. Svi bez problema mogu odraditi pripreme. Mjesto je mirno, a sve pristupačno. Dolazak se svima do sada pokazao kao dobra odluka – započinje direktor Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, Ivan Juričić.

Konkretno, karate reprezentativci bit će smješteni u Hotelu Picok od petka do nedjelje, a trenirat će u dvorani. Postoji, također, opcija odrađivanja dijela priprema na pomoćnom terenu ŠRC-a.

– Hvala Bogu imaju izbora. Zgodno je što sada imamo ljetni festival, nude se različita događanja koja sportaši mogu posjetiti – dodaje.

Posebno veseli što će Karate klub Đurđevac imati tri vlastite predstavnice koje će tako dobiti posebnu priliku trenirati u vlastitome gradu. Radi se o juniorkama Emi Juričić, kojoj ovo neće biti prvo okupljanje ovakvoga tipa, te Emi Čorbi Mateji Prevedan. Ne sumnjamo kako su oduševljene i ponosno što raditi mogu praktički kod kuće.

– Veliko im je to iskustvo za nova natjecanja – tvrdi Juričić.

A iskustvo Đurđevac prikuplja i organizacijom upravo ovakvih, velikih događaja. Glede budućnosti, dolazak su najavili iz Karate kluba Samobor. Posebno zanimljivo bit će, pak, Otvoreno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku čiji je organizator Hrvatski odbojkaški savez, a suorganizatori grad Đurđevac, Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca i Turistička zajednica Grada Đurđevca. Odvijat će se od 23. do 25. kolovoza

– Vjerujem kako će dolazak karatista odjeknuti, još bi se klubova moglo odazvati – smatra.

Pritom se ne čeka prekriženih ruku, već se radi na izgradnji novih prostora. Točnije, gradi se zgrada namijenjena tenisačima, kao i dva terena. Time će centar biti nadopunjen i zaokružen novim sadržajem.

čitam...