5.2 C
Koprivnica
Utorak, 31. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NASTAVLJAJU ISTIM PUTEM

Đurđevac među top 10 gradova po povlačenju EU sredstava, Janči: Imamo kontinuitet velikih projekata

Na nacionalnoj ljestvici Grad Đurđevac je zauzeo visoko deveto mjesto s čak 2.388 kuna povučenih EU sredstava po stanovniku odnosno ukupno preko 18 milijuna kuna osiguranih sredstava iz EU fondova za projekte

Ne propustite

Grad Đurđevac se prema istraživanju portala Gradonačelnik.hr, a prema podacima Ministarstva financija ponovno našao među top 10 gradova po iznosu povučenih EU sredstava po glavi stanovnika.

- Oglas -

Na nacionalnoj ljestvici Grad Đurđevac je zauzeo visoko deveto mjesto s čak 2.388 kuna povučenih EU sredstava po stanovniku odnosno ukupno preko 18 milijuna kuna osiguranih sredstava iz EU fondova za projekte.

– Jedini od gradova imamo kontinuitet realizacije velikih projekata iz godine u godinu. I dalje nastavljamo s provedbom EU projekata i prijavama na natječaje koji će se raspisivati iz EU fondova. Najveći udio u našem proračunu, kao i prošle godine čine upravo EU i nacionalna sredstva. Stoga i u 2022. godini očekujemo plasman među top 10 gradova u povlačenju EU sredstava – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je kako se i dalje nastavlja pripremati projektna dokumentacija za prijavu projekata na raspisane natječaje i brzo povlačenje sredstava.

- Oglas -

U 2021. godini provedeni su brojni projekti, a neki od njih su Smart city, izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni, Zaželi program zapošljavanja gerontodomaćica, Picoki za sport, uređen je okoliš Doma kulture, opremljen vrtić, putem projekta Maslačak za sve educirane su odgojiteljice, uređena je trim staza u Park šumi Borik, zaposleni pomoćnici u nastavi te u sklopu projekta Prirodne baštine izgrađen Hostel u Boriku i uređen Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

brzo je otkriven

Pao kradljivac u godinama (66) koji je haračio Gornjim Banovcem, provaljivao u dvorišta i garaže, ukrao šest bicikala, usisivač, stolni sat…

U nedjelju smo pisali o krađi u Ulici Gornje Banovec u Koprivnici, kada je nepoznati počinitelj ušao u dvorište...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti