Đurđevac najizdašniji, Križevci u vrhu poretka gradova koji najbolje nagrađuju učenike i mentore

Grad Koprivnica dijeli poklon bonove u vrijednosti od 100 do 400 kuna, te godišnje ulaznice za kino i bazene. Isto tako Koprivnica je sa 110 tisuća kuna treća na ljestvici po izdvajanju sredstava za učenike

15:32h
0
Hrvoje Janči i Mario Rajn
Hrvoje Janči i Mario Rajn // foto: Matija Gudlin

Gradonačelnik.hr nedavno je proveo veliku terensku anketu po gradovima i njihovi rezultati pokazuju da novčane nagrade najboljim učenicima dijeli tek 14 gradova, a njihove mentore nagrađuje 12. No, napominju da im je na upit odgovorilo tek 40 gradova, no iskustvo govori da su to u pravilu oni koji se imaju čime pohvaliti u određenoj temi, pa je za pretpostaviti da ova brojka ne bi bila puno veća ni da su dobili odgovore iz svih gradova.

Tek 14 gradova financijski nagrađuje najbolje učenike, pobjednike državnih natjecanja. Najveći iznos od 1.500 kuna dobivaju učenici u Đurđevcu i Vinkovcima, a po 1.000 svojim učenicima dijele Ilok, Križevci, Rovinj, Vrbovec i Zaprešić.

Grad Đurđevac, tako, još od 2013. godine krajem svake školske godine nagrađuje svoje učenike i mentore za ostvarene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a prošle je godine čak 110 učenika i mentora dobilo na dar poklon bon kartice Zagrebačke banke kako bi im se financijski pomoglo u danjem školovanju. Ukupna vrijednost podijeljenih nagrada iznosila je 42.500,00 kuna.

– Učenici i mentori tokom cijele godine ulažu brojne sate i trud za pripremu za natjecanja, a ovaj prigodni poklon Grada samo je mala nagrada za sav njihov rad i ostvarene rezultate – rekao je Hrvoje Janči za Gradonačelnik.hr i dodao kako se nada da će se upravo ovi učenici, po završetku svoga školovanja vratiti u svoj grad jer su oni ti koji će otvarati nova radna mjesta, donositi nove ideje i biti nositelji razvoja tog kraja.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Naglasak u našem gradu je stavljen na obrazovanje, školstvo i predškolski odgoj. Osim što se nagrađuju učenici i mentori značajna sredstva se izdvajaju i za edukacije naših učitelja, profesora i odgojitelja koji oblikuju znanje i razmišljanje naših najmlađih – ističe Janči.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn ističe kako žele svim svojim mladim sugrađanima osigurati kvalitetne uvjete rada i to čine ulaganjem u školsku infrastrukturu. Dodatno, nagrađuju one učenike koji svojim zalaganjem i podrškom svojih učitelja i profesora, postignu dodatni iskorak pa budu među najboljima, bilo na državnim i međunarodnim natjecanjima, bilo prema ostvarenim uspjesima u učenju tijekom svojeg cjelokupnog obrazovanja.

– Želimo im se na ovaj način zahvaliti, nagraditi ih, ali i pružiti im dodatni poticaj kako bi i sami imali osjećaj da društvo i lokalna zajednica cijene ono što oni postižu te da su nam kao takvi izuzetno vrijedni. Od ove godine, krenuli smo i u stipendiranje studenata deficitarnih zanimanja pa će tako 19 studenata u ovoj akademskoj godini dobiti stipendije u visini 1.500,00 kuna, a isplaćivat će se u 12 mjesečnih rata. Ulaganjima u obrazovanje pomažemo učenicima i studentima, ali i proaktivno djelujemo i utječemo na budućnost grada, kojem za njegov rast i napredak, trebaju kvalitetni, obrazovani mladi ljudi. Stoga to ne smatramo troškom, već dugoročno isplativom investicijom – izjava je Rajna za Gradonačelnik.hr.

Foto: Tihana Grašić
Mario Rajn // Foto: Tihana Grašić

Kad su, pak, profesori/mentori u pitanju, po visini nagrade je najizdašniji Grad Rijeka sa maksimalnim iznosom nagrade od 3.000 kuna, potom su tu Đurđevac, Novi Marof i Vinkovci sa 1.500 kuna, Vrbovec i Zaprešić sa 1.000,  Korčula sa 840, Samobor sa 800, te Križevci sa nagradom od 500 kuna.

Grad Koprivnica dijeli poklon bonove u vrijednosti od 100 do 400 kuna, te godišnje ulaznice za kino i bazene. Isto tako Koprivnica je sa 110 tisuća kuna treća na ljestvici po izdvajanju sredstava za učenike

 

Loading...