lijepa gesta

Đurđevac organizira podjelu graha svojim građanima po svim propisanim mjerama zaštite, evo gdje možete obilježiti Praznik rada

Za teško pokretne sugrađane i osobe s invaliditetom sukladno mogućnostima i raspoloživim sredstvima osigurat će se dostava prvosvibanjskog graha pozivom na broj: 091/620-3294.

10:15h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Povodom Međunarodnog praznika rada, prvog dana u mjesecu svibnju, poznata je tradicija podjele kuhanog graha. Na taj način, uz dobro društvo, obilježavaju se tekovine rada i radničkih prava.


Ove godine nažalost zbog opasnosti po zdravlje uzrokovane COVID-19 virusom nije dozvoljeno okupljanje niti tradicionalna podjela graha, pa će od prekida tradicije proslavu spasiti djelatnici Restorana i pivnice Stari grad koji će pripremiti prvosvibanjski grah i podijeliti ga uz poštivanje svih propisanih mjera zdravstvene sigurnosti svima koji svrate do utvrde Stari grad u petak, 1. svibnja u vremenu od 10 do 12 sati.

Porcije graha će biti dijeljene u zatvorenim posudama praktičnim za prenošenje, a konzumacija nije predviđena na otvorenom prostoru. Sukladno uputi Stožera civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Grada Đurđevca kontrolirat će zadržavanje osoba ispred utvrde u skladu s uputom da se ne stvaraju grupe veće od pet osoba uz poštivanje mjera međusobnog razmaka.

Za teško pokretne sugrađane i osobe s invaliditetom sukladno mogućnostima i raspoloživim sredstvima osigurat će se dostava prvosvibanjskog graha pozivom na broj: 091/620-3294.

– Djelatnici Restorana i pivnice Stari grad provest će praznik rada radno, pa im se ovim putem u ime svih javno zahvaljujemo – stoji na stranicama Grada Đurđevca.

 

čitam...