TOP DESTINACIJA

Đurđevac postaje važno sportsko središte Hrvatske u koje stižu poznati klubovi i reprezentacije

Od 23. do 25. kolovoza bit će i domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku.

18:30h
0
Otvorenje ŠRC-a Vlado Leščan Duspe // Foto: Matija Gudlin
Detalj sa svečanog otvaranja // Foto: Matija Gudlin

Đurđevac se polako ucrtava kao veliko i važno središte na sportsku kartu Hrvatske. Posljednjih dana đurđevačkim ulicama koračali su nogometaši splitskog Hajduka, U-16 ženska košarkaška reprezentacija te kadetska, juniorska i U-21 hrvatska karate reprezentacija.


– S obzirom da sve više sportaša dolazi odraditi svoje pripreme u Đurđevac, s ponosom možemo reći da raspolažemo zadovoljavajućom sportskom infrastrukturom. Nakon dobivanja FIFA licence, naš stadion se nalazi na popisu FIFA stadiona na njihovoj web stranici. Licenca je garancija kvalitete stadiona i terena, a ona će zasigurno privući brojne profesionalne sportaše i klubove da odrade svoje pripreme baš u Đurđevcu te će se tako potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, a prenijele stranice grada Đurđevca.

Košarkašice se pripremaju za Europsko prvenstvu divizije B koje će se održati od 15. do 24. kolovoza u Sofiji. Karataši se, pak, pripremaju za Svjetskoj prvenstvo u Čileu, a već se idućeg vikenda ponovno okupiti u Đurđevcu. Novoizgrađeni Športsko-rekreativni centar ugostio je nogometaše nacionalnog prvoligaša koji su odradili završne pripreme pred utakmicu HT Prve lige protiv Slaven Belupa.

Đurđevac će od 23. do 25. kolovoza biti i domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku čiji je organizator Hrvatski odbojkaški savez, a suorganizatori grad Đurđevac, Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca i Turistička zajednica Grada Đurđevca. Igrat će se kod utvrde Staroga grada te iza Osnovne škole. Kvalifikacijski dio turnira kroz koji će se 6 najboljih ekipa plasirati u glavni turnir, održat će se 23. kolovoza s početkom u 15 sati, dok će se glavni turnir s 12 ekipa održati 24. i 25. kolovoza.

čitam...