1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Picoki za sport

Đurđevac prijavio sportski projekt vrijedan milijun kuna za nabavu opreme i uključivanje djece u sport

Sudjelovanjem u ovom programu djeca će steći motoričke kompetencije pogodne za daljnje učenje i sportsko usavršavanje.

Ne propustite

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca i Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Karate klubom Đurđevac, Školom nogometa grada Đurđevca, Rukometnim klubom Đurđevac i Košarkaškim klubom Mladost Đurđevac na poziv “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenost te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport” koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavili su projekt Picoki za sport.

- Oglas -

Nogomet, rukomet, košarka i karate su kolektivni sportovi koji okupljaju najviše polaznika, pa se kroz projekt planira omogućiti besplatno uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u te sportove, kao i u treninge mješovite skupine gdje će imati mogućnost isprobati razne vrste sportova – od badmintona i stolnog tenisa pa sve do odbojke.

Besplatnim treninzima želi se motivirati djecu da od malena sudjeluju u sportskim aktivnostima, te da od najranije dobi stječu naviku aktivnog sudjelovanja u sportskim aktivnostima, kako natjecateljski tako i rekreativno, kao i da steknu naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja.

Sudjelovanjem u ovom programu djeca će steći motoričke kompetencije pogodne za daljnje učenje i sportsko usavršavanje.

- Oglas -

Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu sa više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a provedbom ovog projekta očekuje se da će broj aktivnih sportaša porasti.

Ovim projektom dodatno će se opremiti i prostori Sportske dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac koje koriste brojni klubovi, ali će se i opremiti teretana u prostorima ŠRC-a. U sklopu projekta će se provesti i medijska kampanja koja za cilj ima promociju sporta i motivaciju svih dobnih uzrasta za uključivanje u sportske aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi milijun kuna, a očekuje se da će projekt u cijelosti biti financiran od strane ministarstva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

ludbreg domaćin

FOTO Ljubitelji dobre kapljice okupili se na najvećoj izložbi mladih vina u Hrvatskoj, ocijenjeno više od 400 uzoraka, evo koja su proglašena šampionima

Chardonnay Vinske kuće Kirić, u kategoriji bijelih vina, te merlot Stjepana Vučemilovića, u kategoriji crnih vina, proglašeni su šampionima...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti