prijavili novi EU projekt

Đurđevac razvija turističku infrastrukturu, europskim sredstvima planiraju uređenje osam kilometara šumskih puteva

Projekt obuhvaća tri trase, a to su Bilogora- Mičetinac, odvojak Kenđelićev breg i Sirova Katalena - Prugovac

12:14h
0
Čišćenje Đurđevačkih peski i Borika // Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Đurđevac se polako, ali sigurno pozicionira kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske, a kako bi ta priča čim prije zaživjela punim plućima, potrebno je razvijati i turističku infrastrukturu. Stoga je Grad Đurđevac prijavio još jedan EU projekt, a riječ je o uređenju primarnih šumskih prometnica na širem području Đurđevca, čime će se urediti preko osam kilometara šumskih puteva.

Ukupna vrijednost projekta je oko 7,4 milijuna kuna, a sufinancirat će se 100% iz Programa ruralnog razvoja. U sklopu projekta biti će obuhvaćeni pripremni radovi na rekonstrukciji cesta, zemljani radovi, radovi na odvodnji i radovi na kolniku.

– Nastavljamo s uređenjem šumskih puteva i to nastojimo u cijelosti financirati iz EU sredstava. Dobro smo uočili i iskoristili raspisanu mjeru za rekonstrukciju šumskih puteva i obuhvatili velik prostor gdje se nalaze šume u privatnom posjedu. Projekt obuhvaća tri trase, a to su Bilogora- Mičetinac, odvojak Kenđelićev breg i Sirova Katalena – Prugovac. Izgradnja i uređenje prometnica jedan je od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma. Rekonstrukcija šumskih cesta značajno će podići kvalitetu života stanovnika prigradskih naselja te će zasigurno pozitivno utjecati i na povećanje smještajnih kapaciteta. U tom pravcu želimo ići i dalje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: Ivan Balija
Hrvoje Janči // Foto: Ivan Balija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!