BUDUĆNOST

Đurđevac sudjeluje u golemom projektu kojim se upoznaje europska raznolikost i multikulturalnost

Cilj projekta jest pozivanje zemalja sudionica na razmišljanje o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se stvorila stabilna i sigurna budućnost za gradove, općine ili naselja.

12:23h
0
P
Foto: Grad Đurđevac

Zajedničke vrijednosti, zajednički izazovi, zajednička Europska budućnost naziv je prekograničnog projekta u kojemu sudjeluje Đurđevac. Projekt je prijavljen na Program Europa za građane 2014.-2020.

Cilj projekta jest pozivanje zemalja sudionica na razmišljanje o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se stvorila stabilna i sigurna budućnost za gradove, općine ili naselja, uzevši u obzir smjer kojim Europa ide. Glavni projektni događaj činit će konferencije, prezentacije, rasprave, studijske posjete i kulturni programi. Partneri će se bolje upoznati i doživjeti europsku raznolikost i multikulturalnost.

Uz Đurđevac, u projektu sudjeluju: Rumunjska (Comuna Joseni, prijavitelji projekta), Mađarska (grad Hajdúböszörmény), Mađarska (grad Fadd), Slovačka (mjesto Veľký Biel), Srbija (Kulturno društvo Sekeli-Mađara Áron Tamási, Vojlovica, Pančevo), Mađarska (Szany), Hrvatska (općina Breznički Hum), Poljska (grad Krasnik), Slovačka (mjesto Mad), Njemačka (grad Wörth an der Donau), Italija (općina Miglianico) i Španjolska (regija Cinco Villas).

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW