PROJEKT

Đurđevac ulaže u sportsku infrastrukturu, planira se izgradnja teniskih terena

Tenis je u Đurđevcu prisutan od daleke 1928. godine, dok je prvi teniski klub u Đurđevcu osnovan 1983. godine, kada se krenulo i s izgradnjom teniskih terena.

09:27h
0
Foto: Grad Đurđevac

Grad Đurđevac je prijavio još jedan projekt u sportu koji će doprinijeti razvoju sportske infrastrukture u gradu. Projekt izgradnje zgrade teniskog kluba i dva dodatna teniska terena ukupne vrijednosti 1,1 milijuna kuna prijavljen je na natječaj koji je objavio Središnji državni ured za sport, a maksimalni iznos sufinanciranja iznosio bi oko 65 posto, dok je preostali dio osiguran u proračunu Grada.

Planirana je izgradnja dva nova teniska terena koji će imati akrilnu oblogu te izgradnja zgrade koja se sastoji od prostorija kluba, dvije svlačionice s kupaonicama i dva spremišta za opremu. Osim toga, objekt bi imao i nenatkrivenu terasu površine 30 metara kvadratnih koja bi ujedno i služila kao tribina s koje gledatelji mogu pratiti teniske mečeve.

Ovaj projekt bi zapravo bio nastavak projekta uređenja Športsko-rekreacijskog centra Vlado Leščan – Duspe.

– Osim u kulturnom i gastro-eno turizmu, Đurđevac kontinuirano ulaže sredstva u razvoj i unapređenje sporta i sportske infrastrukture na području Grada, radi promicanja sportskog načina života, uključivanja što većeg broja osoba u sportske aktivnosti, ali i kako bi se pozicionirali kao poželjna sportska destinacija. Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca okuplja 21 sportsku udrugu, s gotovo 600 sportaša svih dobnih uzrasta. Na području Grada zastupljeno je 16 sportova – od nogometa i rukometa, tenisa pa do paraglidinga i power-lifting kluba. Ulaganjem se želi izgraditi objekt teniskog kluba u kojem će biti smještene svlačionice koje će moći koristiti i odbojkaši čiji se teren nalazi s lijeve strane budućeg tenis kluba – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, a prenijele službene gradske stranice.

Tenis je u Đurđevcu prisutan od daleke 1928. godine, dok je prvi teniski klub u Đurđevcu osnovan 1983. godine, kada se krenulo i s izgradnjom teniskih terena. Danas je u Teniski klub Đurđevac i njegove aktivnosti uključeno 60 djece u školi tenisa (školska djeca) i igraonici tenisa (vrtićka djeca) te 40 članova rekreativaca. Iz godine u godinu Teniski klub Đurđevac se razvija u svim smjerovima, ima sve veći broj natjecatelja, sudjeluje na turnirima, ali i postiže sve značajnije rezultate.

Provedbom projekta Đurđevac će osigurati tenisku infrastrukturu te dodati još jednu stavku u svoju ponudu sportske turističke destinacije, a završetak projekta očekuje se u prosincu ove godine.