sjajan i vrijedan projekt

Đurđevac uspješno osigurao uvođenje bežičnog interneta diljem grada

Europska komisija u okviru programa WiFi4EU želi promicati uvođenje besplatnog Wi-fi-ja odnosno pristupnih točaka za građane i posjetitelje u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji diljem Europe.

12:30h
0
Foto: Matija Gudlin

Grad Đurđevac se među prvima prijavio na raspisani Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi WIFI4EU, koji je trajao od 7. do 9. studenoga 2018., a kojim se omogućava uvođenje besplatnog interneta od strane Europske komisije. Na poziv se prijavilo preko 13.000 gradova iz cijele Europe.

Europska komisija objavila je i službene rezultate, odnosno dobitnike vrijednosnih kupona, a putem održanog poziva dodijeljeno je 2.800 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 42 milijuna eura.

Odaziv gradova i općina na natječaj  je bio izuzetno velik. Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone, a među kojima je i Grad Đurđevac koji je preko ovog natječaja uspješno osigurao 15.000 eura.

Ovim projektom osigurati će se uvođenje bežičnog interneta na području Đurđevca na lokacijama koje privlače veliki broj posjetitelja, a to su: Športsko rekreativni centar, budući posjetiteljski centar, utvrda Stari grad, Gradska tržnica i područje Borika gdje je planirana škola u prirodi i izgradnja hostela.

Europska komisija u okviru programa WiFi4EU želi promicati uvođenje besplatnog Wi-fi-ja odnosno pristupnih točaka za građane i posjetitelje u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji diljem Europe. Ukupan proračun programa WiFi4EU iznosi 120 milijuna EUR za razdoblje 2017.-2019. godine.

čitam...
Loading...