NA VESELJE STANOVNIKA

ĐURĐEVAC Završeni radovi, pružni prijelaz u Vinogradskoj ulici siguran za vozače, pješake i bicikliste

Proteklog su tjedna završeni radovi na rekonstrukciji i uređenju kolnog pružnog prijelaza te je na badnjak službeno pušten u promet.

09:13h
0
Foto: djurdevac.hr

Na pružnom prijelazu u Vinogradskoj ulici, na zadovoljstvo građana iz tog kvarta i stanovnika đurđevačkih prigradskih naselja, Čepelovca, Mičetinca, Budrovca, te Sirove i Suhe Katalene, proteklog su tjedna završeni radovi na rekonstrukciji i uređenju kolnog pružnog prijelaza te je na badnjak službeno pušten u promet.

Završeni su i pripremni radovi na rekonstrukciji pješačkog prijelaza te je preostalo asfaltirati završni sloj i ograditi taj dio. Radovi na pješačkom prijelazu nastavit će se nakon blagdana.

Ovaj projekt inicirao je Grad Đurđevac koji je dao izraditi projekt pješačkog pružnog prijelaza kako bi se osigurala i sigurnost pješaka. HŽ Infrastruktura je uz uređenje pješačkog u svojim planovima predvidjela i uređenje kolnog pružnog prijelaza, a zahvaljujući nastojanjima Grada radovi su se odvijali paralelno. Ukupna vrijednost radova je oko 700 tisuća kuna.

Foto: djurdevac.hr

– Grad Đurđevac nastavlja s projektom povećanja sigurnosti u prometu, a ovi su radovi bila naša inicijativa kako bi i naš pružni prijelaz bio siguran i za vozače, pješake, ali i bicikliste. Na kolniku između pruga sada je postavljen odgovarajući pokrov koji je smanjio vibracije te će spriječiti nastajanje šteta pri prelasku automobila – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: djurdevac.hr
Foto: djurdevac.hr

čitam...