izvještaj na gradskom vijeću

Đurđevačka knjižnica zaključila još jednu rekordnu godinu, u 2018. posuđeno 55559 knjiga

Knjižnica je nastavila dobru suradnju i provođenje aktivnosti s kulturnim i obrazovnim ustanovama.

10:00h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Gradsko vijeće je na jučerašnjoj sjednici jednoglasno usvojilo izvješće o radu Gradske knjižnice Đurđevac za 2018. godinu.

Gradska knjižnica Đurđevac u 2018. godini nastavlja svoj kulturni procvat i još jače učvršćuje svoje mjesto u kulturnom životu grada Đurđevca.

Kako bi pridonijeli kvaliteti života naših građana, u 2018. godini u knjižnici je organizirano 264 knjižničnih događanja, a koja se odnose na promocije knjiga, organiziranje edukativnih stručnih predavanja, organiziranje izložbi, putopisa te organiziranje predavanja i kreativnih radionica i igraonica na Dječjem odjelu.

– Ukupno je na knjižničnim događanjima sudjelovalo čak 4.775 posjetitelja. S novim članovima, ukupan broj učlanjenih korisnika iznosi 2338. Korisnici su knjižnicu posjetili 15.832 puta, a ukupno su posudili 55.559 knjiga. U 2018. godini intenzivnije se radilo na organiziranju predavanja i radionica informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola pa je tako organizirano 38 edukacijskih radionica. Knjižnica ima bogat fond knjiga koji iznosi 57.065 svezaka knjižne i neknjižne građe – rekla je ravnateljica knjižnice Bernarda Ferderber.

Knjižnica je nastavila dobru suradnju i provođenje aktivnosti s kulturnim i obrazovnim ustanovama.

U 2018. godini provodila je pet programa s inkluzivnim skupinama, a radi se o programima sa socijalno isključenim članovima našeg društva koji također zaslužuju biti dio kulturnog života našeg Grada te podrazumijevaju aktivnosti s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Mali princ – Ruka prijateljstva, Udrugom Roma Sve se može kad se hoće – Mala ruka prijateljstva, Dječje jezične igre su projekt putem kojeg učenici trećih razreda upoznaju sugrađane iz različitih dijelova svijeta, Bibliokofer je projekt koji posjećuje dječje vrtiće koji u svojim mjestima nemaju mjesnu knjižnicu, a najnoviji program je nastao u suradnji s Gradskim drušvom osoba s invaliditetom grada Đurđevca Aktivno s Klubom Aktiv.

Članarina i sve knjižnične usluge i dalje su besplatne za sve korisnike, što zasigurno pridonosi još većoj otvorenosti naše knjižnice prema javnosti. Knjižnica će nastaviti pratiti  izdavački trend i među prvima nabaviti nove knjige kako bi naši knjigoljupci mogli uživati u najnovijim hit naslovima.

čitam...
Loading...