Hrvatska Sahara

Đurđevačke deve konačno imaju imena, zovu se Dina, Tomica i Đurđica i sve vas pozivaju da ih danas posjetite

12:37h
0
Deve u novim nastambama // Foto: Matija Gudlin

Predstavljanje šarmantnih deva u velebnoj devinoj nastambi, prigodni program i vatromet održat će se se danas, u petak, od 16 sati na impozantnom pjeskovitom području Hrvatske Sahare.

Naše deve konačno više neće biti samo deve, već Dina, Tomica i mala Đurđica.

Tako ste svojim prijedlozima i glasovima odlučili upravo vi, naši čitatelji, a vjerujemo da će se i našim novim stanovnicama Hrvatske Sahare imena svidjeti. Tomica se već navikao na svoje, a mala deva i njena majka uskoro će se odazivati na Đurđica i Dina.

Predstavljanje šarmantnih deva u velebnoj devinoj nastambi, prigodni program i vatromet održat će se se danas, u petak od 16 sati, na impozantnom pjeskovitom području Hrvatske Sahare kod đurđevačke kulturno povijesne perjanice utvrde Stari grad.

Na istom prostoru, u sklopu Adventa u Đurđevcu u 19 sati bit će uprizorenje Živih jaslica te scensko uprizorenje dolaska tri kralja na poklon malom Isusu.

Naš je fotoreporter već posjetio deve u njihovim novim nastambama,  kaže da im se sviđaju, a već su navikle i na objektive fotoaparata pa su bez straha pozirale.

A mi smo izvukli sretne dobitnike vaučera u restoranu i pivnici Stari grad u Đurđevcu, koji će ih tamo čekati od sljedećeg tjedna.

Prijedloga za ime Đurđica bilo je mnoštvo, a mi smo slučajnom odabirom izvukli Matiju Lovraka iz Đurđevca, a ime Dina predložila je Silvija Vedriš iz Sokolovca.

Naši dobitnici moći će i zajahati deve, ali tek kad one kažu da su spremne i kad se u potpunosti prilagode na svoj novi dom.

Tomica, Đurđica i Dina još jednom pozivaju da ih posjetite danas u 16 sati.