22.3 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
izabrali dravu kom iz virja

Đurđevačke Komunalne usluge Kalinovčanima povećali cijenu odvoza otpada za 75 posto, Sobota: Novi troškovnik je neopravdan, mijenjamo pružatelja usluga i cijene ostaju iste
Đ

Cijena odvoza i zbrinjavanja otpada za kategoriju kućanstva iznosit će 53,20 kuna, dok će za kategoriju koja nije kućanstvo cijena biti 81,20 kuna

Ne propustite

Proteklog utorka u Kalinovcu je održana osma po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Kalinovac. Donesene su odluke o godišnjem obračunu proračuna Općine Kalinovac za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca za tekuću godine te o raspodjeli rezultata poslovanja proračuna Općine Kalinovac za 2021. godinu.

Također, donesena je odluka kojom se obavljanje javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Kalinovac povjerava trgovačkom društvu Drava KOM d.o.o. iz Virja.

komunalni otpad
Izvor: kalinovac.hr

Naime, početkom ožujka trgovačko društvo Komunalne usluge Đurđevac d.o.o. dostavilo je načelniku Darku Soboti prijedlog novog cjenika za javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Kalinovac, radi davanja suglasnosti na isti, a cjenik bi u primjeni bio od 1. travnja 2022. godine.

– Kako dosadašnje cijene zbrinjavanja otpada nisu dostatne za pokrivanje troškova koje imamo i koje ćemo imati na odlagalištu, bilo je nužno pripremiti novi cjenik. Kako bi ekonomski bili učinkoviti, uključujući sve naprijed navedene troškove, predlažemo podići cijenu odvoza i zbrinjavanja otpada i to za kategoriju kućanstvo za komunalni otpad cijena bi se uvećala za 74% (s 53,20 na 92,60 kuna), a za kategoriju korisnika koje nije kućanstvo za 75% (s 81,20 na 142,32 kune) – poručili su iz trgovačkog društva Komunalne usluge Đurđevac d.o.o..

komunalni otpad
Izvor: kalinovac.hr

Kako su cijene znatno povećane, a ponajviše što nisu izjednačene s cijenama za stanovnike grada Đurđevca i prigradskih naselja, gdje trgovačko društvo Komunalne usluge d.o.o. Đurđevac obavlja istu uslugu sakupljanja komunalnog otpada, općinski načelnik Sobota nije izdao suglasnost na predloženi cjenik.

– Sukladno odredbama tada važećeg ugovora o obavljanju komunalne djelatnosti održavanja čistoće u dijelu koji se odnosi na sakupljanje i odvoz komunalnog otpada na području Općine Kalinovac, s trgovačkim društvom Komunalne usluge Đurđevac d.o.o. raskidamo navedeni ugovor i odvoz otpada od sada će vršiti trgovačko društvo Drava KOM d.o.o. iz Virja, koje je u ovom slučaju ipak financijski prihvatljivije za stanovnike Općine Kalinovac – rekao je na sjednici načelnik Sobota.

HDZ o Martini Dalić // Foto: Ivan Balija
Darko Sobota, načelnik Općine Kalinovac // Foto: Ivan Balija

Po davanju suglasnosti načelnika Sobote na cjenik usluge sakupljanja komunalnog otpada sastavljenog od strane trgovačkog društva Drava KOM d.o.o., isti će biti u primjeni od 1. lipnja 2022. godine. Do primjene novog cjenika trgovačkog društva Drava KOM d.o.o., uslugu sakupljanja komunalnog otpada će isti obavljati prema cjeniku dosadašnjeg davatelja usluga sakupljanja komunalnog otpada.

komunalni otpad
Izvor: kalinovac.hr

Dakle, cijena odvoza i zbrinjavanja otpada za kategoriju kućanstva iznosit će 53,20 kuna, dok će za kategoriju koja nije kućanstvo cijena biti 81,20 kuna.

Važno je napomenuti da će mještani Općine Kalinovac sortirani otpad moći odvoziti u reciklažno dvorište Općine Virje u Gajevoj ulici 199, a kod predaje otpada potrebno je da se korisnici identificiraju osobnom iskaznicom. Reciklažnim dvorištem upravlja tvrtka Drava Kom d.o.o., a radno vrijeme je utorkom, četvrtkom i subotom od 8 do 12 sati.

O načinu preuzimanja otpada, vrstama otpada i druge informacije mogu se saznati na sljedećoj poveznici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znatno poskupljenje

Šok! Cijena omiljene ljetne poslatice ‘otišla u nebo’, ne morate više na more da biste kuglicu sladoleda platili 1,50 euro, to možete napraviti u...

Proljeće je počelo, a s njime je došla i želja za omiljenim slatkim grijehom. Sladoledom! Vole ga svi, verzija...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti