Đurđevački biciklist – rekorder sinoćnje akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

11:16h
0
Foto: Ilustracija

U noći sa subote na nedjelju policija je na području cijele županije provela akciju alkoholiziranosti vozača i tom prilikom iz prometa su isključena 22 vozača, 11 ih je zadržano do otrežnjenja, a zanimljivo je da je najveća koncentracija alkohola od 2,79 g/kg izmjerena u Đurđevcu kod 20-godišnjeg vozača bicikla.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave policija je evidentirala tri prometne nesreće, od toga najozbiljniju u Đurđevcu gdje su četiri osobe teško ozlijeđene. Razlog tome je neprilagođena brzina koja je uzrokovala slijetanje automobila sa ceste. U ostale dvije prometne nesreće, po jedna u Koprivnici i Križevcima, zabilježena je samo materijalna šteta, a obje nesreće uzrokovao je alkohol.

 

Također, evidentirano je i nekoliko prekršaja u cestovnom prometu, od kojih ćemo izdvojiti 64-godišnjaka koji je upravljao traktorom pod utjecajem alkohola 1,96 g/kg. Isti je zadržan do otrežnjenja, potom uhićen te doveden na Prekršajni sud u Koprivnici gdje je kažnjen novčanom kaznom od 2 400 kuna i zabranom upravljanja vozilima „F“ kategorije šest mjeseci.

Pod utjecajem alkohola u prometu je zatečen i 27-godišnji vozač osobnog automobila kojem je izmjerena količina od 1,88 g/kg. On je također zadržan do otrežnjenja, potom uhićen te doveden na Prekršajni sud u Koprivnici gdje je kažnjen novčanom kaznom od 500 kuna, 15 dana zatvora uvjetno na devet mjeseci i zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije četiri mjeseca.