POSJET

Đurđevački i bjelovarski muzealci njeguju iznimnu suradnju, ravnatelji ustanova iskazali interes za novim aktivnostima

Dugogodišnja muzejska suradnja njegovana je razmjenom muzejske građe, umjetničkih djela, ali i potrebnih tehničkih pomagala.

11:19h
0
e
Foto: Grad Đurđevac

Ravnatelj Gradskoj muzeja Bjelovar Milan Pavlović te dio muzejskog osoblja u srijedu je posjetio Muzej Grada Đurđevca. Između ostaloga, iskoristili su priliku te razgledali izložbu Ljubav oko nas.

Dugogodišnja muzejska suradnja njegovana je razmjenom muzejske građe, umjetničkih djela, ali i potrebnih tehničkih pomagala. Surađivali su i na planu izložbi, pa su tako Đurđevčani imali priliku vidjeti djela iz fundusa bjelovarskog muzeja, pri čemu se ističe izložba naziva 5000 godina pisma iz 1998. godine ili Valentinovo – ljubav i cvijeće iz 2000. godine. Iz đurđevačke Podravine putem susjedne, Bjelovarsko-bilogorske županije otišle su izložbe Moslavačke i posavske pregače iz Donacije Ivana Lackovića Croate iz 2000. godine, Ivan Lacković Croata: Izbor iz zbirke Muzeja Grada Đurđevca te S pisanicom ususret Uskrsu: pisanice iz etnografske zbirke Muzeja Grada Đurđevca iz 2018. godine.

Odličan odnos nastavit će se kroz slične aktivnosti za koje su interes pokazali ravnateljica đurđevačkog Muzeja Edita Janković Hapavel te ravnatelj Pavlović.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW