novi projekt

Đurđevački knjižničari Vrećicama skitalicama potiču kvalitetno druženje djece i roditelja

Vrećice skitalice namijenjene su djeci i roditeljima, a cilj je kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog zajedničkog vremena.

10:12h
0
Foto: djurdjevac.hr

Gradska knjižnica Đurđevac provodi novi projekt pod nazivom Vrećice skitalice. Dosjetile su se toga knjižničarke kojima na dječjem odjelu nedostaje cika i radost veselih mališana koji, inače, redovito polaze organizirane kreativne radionice.


– Vrećice skitalice namijenjene su djeci i roditeljima, a cilj je kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog zajedničkog vremena. U vrećicama se nalazi slikovnica za zajedničko čitanje te kreativni zadatak koji slijedi sadržaj priče i koji moraju zajedno odraditi djeca i roditelji. Radi se o crtanju, slikanju, bojanju, izrezivanju i lijepljenju ili, pak, o pisanju pjesmica, drugačijeg završetka priče ili pisma. Nakon odrađenog zadatka, slijedi opuštanje uz neku zanimljivu društvenu igru – pojašnjavaju djelatnici knjižnice.

Za roditelje je pripremljena i stručna literatura o odgoju djece, a za stariju braću i sestre zanimljivi romani.

Vrećica u obitelji boravi desetak dana, a zatim putuje natrag u knjižnicu, a nova vrećica već je spremna za novu pustolovinu.

– Marija i Patrik preuzeli su svoje Vrećice skitalice, a ostale željno iščekuju da odskakuću u nečiji topli dom – kažu djelatnici.

Potrebno se samo prijaviti u Gradsku knjižnicu Đurđevac.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

čitam...