PREVENCIJA

Đurđevački osnovnoškolci pastelama uz dobru volju obilježili Dan ružičastih majica

Pokazali su da se mali i veliki mogu ugodno družiti i raditi zajedno te da velika razlika u godinama ne predstavlja nikakav problem.

08:27h
0
DSC  resize
Ilustracija // Foto: djurdjevac.hr

Iako je tek pretprošle godine proglašen Nacionalnim danom prevencije vršnjačkog nasilja, Osnovna škola Grgura Karlovčana Dan ružičastih majica obilježava od samog početk te se u brojne aktivnosti uključuje sve više učenika i nastavnika.

Povodom šestog obilježavanja Dana ružičastih majica u našoj školi održana je radionica Kad se male i malo veće ruke slože, sve se može! Tako se vrlo lako može krenuti i putem tolerancije. Naime, učenici 1.c i 8.d razreda na zajedničkoj radionici uz malo papira i pastela šarenih boja te uz mnogo dobre volje i osmijeha izradili svoj ružičasti put tolerancije.

Pokazali su da se mali i veliki mogu ugodno družiti i raditi zajedno te da velika razlika u godinama ne predstavlja nikakav problem. Veliki su pomagali još pomalo nespretnim malim ručicama, a mali su nasmijavali velike svojim dječjim šalama. U pomoć su im stigli ravnatelj i pedagog škole, no učenici su sav posao odradili sami. Svi su bili vrlo vrijedni i produktivni.

Foto: Grad Đurđevac