Likovna radionica

Durđevački učenici oslikavali pisanice inspirirane Salvadorom Dalíjem

Radionica je karakteristična po tome što na svojevrstan način spaja dva velika dana koja nam uskoro dolaze. Prvi je svakako blagdan Uskrsa, kojeg karakteriziraju pisanice, odnosno bojanje i ukrašavanje jaja različitim tehnikama i materijalima. Drugi događaj koji nam dolazi nedugo nakon Uskrsa je otvorenje izložbe Salvadora Dalíja Recepti za besmrtnost, 26. travnja.

14:32h
0

U Muzeju Grada Đurđevca ove je srijede, 3. travnja održana je kreativna likovna radionica pod nazivom Ususret Dalíju.

Učenici osmih razreda, zajedno sa svojim mentorom Zoranom Vidakovićem, izrađivali su kaširane pisanice te ih bojali temperama. Radionica je karakteristična po tome što na svojevrstan način spaja dva velika dana koja nam uskoro dolaze. Prvi je svakako blagdan Uskrsa, kojeg karakteriziraju pisanice, odnosno bojanje i ukrašavanje jaja različitim tehnikama i materijalima.

Drugi događaj koji nam dolazi nedugo nakon Uskrsa je otvorenje izložbe Salvadora Dalíja Recepti za besmrtnost, 26. travnja. Jedan od glavnih simbola koje je Dalí koristio u svojem stvaralaštvu bilo je upravo jaje, koje se nalazi na mnogim njegovim slikama, a brojna jaja se nalaze i na krovu njegovog muzeja u Figueresu u Španjolskoj.

Učenici su pisanice bojali biranim motivima s Dalíjevih slika i grafika nadolazeće izložbe, što nam je kao rezultat dalo živopisne, osebujne i jedinstvene pisanice, baš poput samog Dalíja, a koje će biti izložene u veži utvrde Stari grad uoči i tijekom izložbe.

čitam...