GRADSKA MJERA

Đurđevački ugostitelji na Trgu sv. Jurja besplatno mogu proširiti svoje terase

Gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je kako je riječ o još jednoj mjeri kojom žele pomoći svojim ugostiteljima koji su zbog koronavirusa zatvorili objekte.

12:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Iz gradskog vodstva stiže dobra vijest za đurđevačke ugostitelje. Naime, Grad Đurđevac donio je privremenu mjeru kojom je ugostiteljima na Trgu sv. Jurja, bez dodatnog plaćanja, omogućeno proširenje terasa ondje gdje to tehnički moguće učiniti.


Gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je kako je riječ o još jednoj mjeri kojom žele pomoći svojim ugostiteljima koji su zbog koronavirusa zatvorili objekte. Podsjetimo, plaćanja komunalne naknade i naknade za korištenje javne površine za terase na tri mjeseca oslobođeni su početkom ožujka.

– Zbog prilagođavanja s novim propisanim mjerama i uvjetima omogućiti ćemo im proširenje postojećih površina terasa od 11. svibnja kako bi oni mogli osigurati potreban razmak između stolova. Procjenu oko mogućnosti proširenja terasa donosit će, po obilasku svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, djelatnici Odjela za prostorno uređenje, planiranje i komunalne djelatnosti – rekao je Janči za službene gradske stranice.

čitam...