potres

Đurđevački vatrogasci stigli u ispomoć stanovnicima Petrinje, građani pokrenuli akciju sakupljanja potrepština

Udruga sv. Juraj, Udruga Peski-Art Đurđevac, stanovnici kvarta Peski i ostali građani organiziraju akciju prikupljanja pomoći Podravina za Banovinu danas, 30. prosinca, od 8 sati u Domu Mladen Markač Đurđevac.

10:32h
0
Foto: djurdjevac.hr

Potres magnitude 6,2 kod Petrinje koja je pretrpjela najveću se snažno osjetio u cijeloj Hrvatskoj. Nažalost, prizori u Petrinji su tragični, u ruševinama su zatrpani ljudi, mnogo je kuća srušeno, a odmah nakon potresa pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Đurđevca organizirali su se i krenuli na ispomoć.


S vatrogasnog kamiona od Đurđevca do Petrinje vijorila se zastava Grada Đurđevca, a vrijedni vatrogasci će i sutra pomagati stanovnicima u raščišćavanju ruševina.

Grad Đurđevac nabavio je i građevinski materijal kao pomoć njezinim stanovnicima koji su pogođeni ovom izuzetno teškom situacijom, a koji će sigurno pomoći mnogima u obnovi njihovih domova.

Udruga sv. Juraj, Udruga Peski-Art Đurđevac, stanovnici kvarta Peski i ostali građani organiziraju akciju prikupljanja pomoći Podravina za Banovinu danas, 30. prosinca, od 8 sati u Domu Mladen Markač Đurđevac. Prikupljaju se deke, madraci, topla odjeća, svijeće, baterije, higijenske potrepštine i slično.

čitam...