POVEĆANJE

Đurđevački vrtić Maslačak dosegnuo rekordni broj upisane djece, uvode se nove skupine

U pedagoškoj skupini 2020./2021. imat će šest jasličkih, sedam vrtićkih i jednu skupinu poslijepodnevnog rada, objasnila je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

08:31h
0
Ilustracija // Foto: Marko Dedić

Dječji vrtić Maslačak iz Đurđevca sljedeće godine imat će ukupno 294 djece, odnosno 14 odgojnih skupina. Gradonačelnik Hrvoje Janči za službene gradske stranice kazao je kako drugu godinu zaredom zbog velikog broja novoupisane djece otvaraju nove odgojne skupine.

– Prošle godine otvorili smo novu 12. skupinu, a ove godine krećemo čak s 14 skupina, jako smo ponosni. Ove je pedagoške godine bio velik interes za upis djece s područja grada i prigradskih naselja, ali i iz okolnih općina, što nam je jedan od pokazatelja da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novoobnovljenom vrtiću prepoznaje i izvan Đurđevca – smatra Janči.

Primili su 55 zamolbi za upis te osam predbilježbi za djecu koja će godinu dana navršiti nakon 31. kolovoza. U pedagoškoj skupini 2020./2021. imat će šest jasličkih, sedam vrtićkih i jednu skupinu poslijepodnevnog rada, objasnila je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

Ističu kako đurđevački vrtić provodi najviše kraćih licenciranih programa u Hrvatskoj, njih 11. Djeca će, tako, imati priliku upisati programe engleskog jezika, etno-tradicijski program, sportske igraonice, zbor i vjerski odgoj, a uvodi se i novih šest, od njemačkoga jezika, likovna i informatičkog programa, preko eko programa i rada s darovitom djecom do programa potpore roditeljima.

– Kao i svake godine, početkom listopada počinjemo i s provođenjem obveznog programa predškole, tj. male škole. U ovoj pedagoškoj godini nastavljamo s projektom Zdravog doručka, a djeci će biti ponuđena domaća zdrava hrana kako bi im se ukazalo na važnost i značaj doručka kao zdravog i cjelovitog obroka. Nastavljamo i s proslavama rođendana u terminima kada vrtić ne radi, našom rođendaonicom – rekla je ravnateljica.

Dodajmo kako je projektom Maslačak za sve, koji provodi vrtić i Grad Đurđevac, osiguran poslijepodnevni rad vrtića za mješovitu grupu od 20 djece od 11 do 21 sat. Djeca će imati kompletno jednak raspored rada i aktivnosti kao i u redovnom radu, što podrazumijeva četiri obroka dnevno, provođenje aktivnosti prema planu i programu odgojitelja, boravak na zraku, dnevni odmor, vrijeme za igru i uključivanje u sve kraće programe koji će se provoditi u vrtiću.

Projektom je omogućeno zaposlenje novih deset osoba u vrtiću, a obuhvaćarazdoblje od 30 mjeseci.