bespovratna sredstva

Đurđevačkim poduzetnicima isplaćeno 255.971 kuna

10:00h
0
Plastenička proizvodnja povrća // Foto: djurdjevac.hr
Plastenička proizvodnja povrća // Foto: djurdjevac.hr

Temeljem Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje razvoja poduzetništva kroz raspisanih 11 mjera, odobrena su 22 zahtjeva.

Grad Đurđevac u 2015. godini isplatio je potpore za poticanje poduzetništva u iznosu od 255.971 kuna na temelju Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava kroz raspisanih 11 mjera. Pritom su odobrena 22 zahtjeva.

Najčešća korištena mjera, čak 15 odobrenih zahtjeva, bila je poticanje ugradnje strojeva i opreme u maksimalnom iznosu do 10.000 kuna subvencije bez PDV-a. Ovakvim tipom poticanja poduzetništva postiže se povećanje konkurentnosti, bolja opremljenost i povoljnija poduzetnička klima na području Đurđevca.

Isto tako, u cilju dodatnog razvoja plasteničke proizvodnje povrća, Grad je uveo i program sufinanciranja nabave plastenika i staklenika kroz koji su povrtlari mogli ostvariti potporu do 35.000 kuna ili maksimalno do 50 posto vrijednosti opreme. Za ovu mjeru zaprimljeno je i odobreno sedam zahtjeva.

 

čitam...