Odlična vijest

Đurđevačkoj knjižnici odobrena sredstva, stiže 86.000 kuna od Ministarstva kulture

Knjižnica ima više od 5000 učlanjenih korisnika, besplatnu članarinu i sve ostale knjižnične usluge.

09:41h
0
Foto: djurdjevac.hr

Gradskoj knjižnici Đurđevac odobrena su sredstva za nabavu knjižne i neknjižne građe u iznosu od 86.000 kuna, a daje ih Ministarstvo kulture temeljem Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Uz to, sredstva svake godine osigurava i Grad Đurđevac u iznosu od 45.000 kuna kojima će knjižnica nastaviti pratiti suvremene izdavačke trendove i nabavljati najnovije naslove prema potrebama svojih korisnika. Trenutno Gradska knjižnica Đurđevac raspolaže fundusom od nešto više od 58.000 naslova, a u 2019. godini nabavljeno je 2000 novih naslova za potrebe odjela za odrasle te studijskog i dječjeg odjela.

Ministarstvo kulture i Grad Đurđevac prepoznali su i projekte knjižnice koji obuhvaćaju uključivanje inkluzivnih skupina u rad naše ustanove te aktivnosti koje provode s djecom preko ljetnih praznika. S 1000 kuna financirat će projekte Mala ruka prijateljstva i Ljetna čitateljska putovnica, a s 1500 kuna projekte Ruka prijateljstva i Dječje jezične igre. Ove godine ovom popisu pridružuje se još jedan program, a to je Ljeto u knjižnici koji ove godine obilježava dvadesetu godišnjicu održavanja. Njega će financirati sa po 2000 kuna.

Knjižnica ima više od 5000 učlanjenih korisnika, besplatnu članarinu i sve ostale knjižnične usluge.

čitam...
Loading...