DRŽAVNO NATJECANJE

Đurđevčanin Luka Rogoz pokazao fascinantno znanje i osvojio treće mjesto iz geografije, predstavljat će Hrvatsku u Hong Kongu

Luka je prošlogodišnji državni prvak iz geografije te dobitnik Oscara znanja.

14:54h
0
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac

Učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac sudjelovali su na 26. Državnom natjecanju iz geografije, održanom od 8. do 10. svibnja u Trogiru.


Odlično znanje pokazao je Luka Rogoz, osvojivši treće mjesto u kategoriji drugih razreda, dok je Antonija Milinković bila deseta među četvrtim razredima. Natjecanje se sastojalo od pismenog ispita i praktičnog dijela, u kojem su se i posebno istaknuli.

Nakon samoga natjecanja i proglašenja rezultata, Državno povjerenstvo pozvalo je petero učenika na intervju za Geografski olimpijski tim 2019. Luka je dokazao svoje sposobnosti i znanja i plasirao se u tim koji će predstavljati boje Hrvatske ove godine u Hong Kongu. Naime, da bi se učenik plasirao u olimpijski tim, osim rada i talenta, morao je imati i kontinuitet u natjecanjima iz geografije na razini države, a na razgovoru za odabir pokazati odlično znanje engleskog jezika. U uspjesima ga prate nastavnica geografije iz osnovne škole Marica Vinković, te nastavnici geografije iz gimnazije Josip Horvat i Mihaela Lončar.

Inače, Luka je prošlogodišnji državni prvak iz geografije te dobitnik Oscara znanja. Ove je godine imao odlične rezultate iz nekoliko predmeta te se plasirao na državna natjecanja iz informatike, matematike i geografije. Pritom se plasirao na sedmo, šesto i treće mjesto. Iz Gimnazije ističu kako se u informatici natjecao s najboljima u Hrvatskoj, mahom učenicima trećih i četvrtih razreda čime je uspjeh veći.

čitam...