22.9 C
Koprivnica
Subota, 30. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zelena urbana obnova

Đurđevčani će ozeleniti gradske ulice, evo kako će grad izgledati
Đ

Dokazano je da zelenilo i biljni svijet imaju brojne zdravstvene prednosti, što je ključno u izgradnji pametnih gradova koji poboljšavaju kvalitetu života svojih građana, poručuje  Janči

Ne propustite

Đurđevac je osigurao financiranje još jednog projekta i to u 100-postotnom iznosu.

Riječ je o izradi Strategije zelene urbane obnove čija su izrada i donošenje bili preduvjeti za prijavu i osiguravanje sredstva za projekt uređenja Trga sv. Jurja. Vrijednost projekta je 26.000 eura.

– U sklopu prilagodbe klimatskim promjenama planiraju se mjere kojima će se pridonijeti smanjenju potrošnje energije, emisije CO2 i smanjivanju utjecaja klimatskih promjena za generacije koje dolaze. Na temelju izrađene Strategije stvorit će se preduvjeti za planiranje i provođenje projekata zelene infrastrukture, kružnog gospodarstva te održivog upravljanja okolišem i zgradama na prostoru grada, a jedna od mjera je i ozelenjivanje urbanih područja grada – pojašnjavaju.

Time će se osigurati temelji razvoja održivog prostora s naglaskom na razvoj zelene infrastrukture i integraciju rješenja zasnovanih na prirodi. Gradonačelnik Hrvoje Janči ističe da su bili među prvima koji su se javili na natječaj i prijavili projekt uređenja gradskog trga.

– Zahvaljujući tome što smo na vrijeme izradili i donijeli Akcijski plan održivog energetskog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama, među prvima smo na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavili projekt uređenja gradskog trga. Vrijednost projekta je oko 1,1 milijun eura, a zahvaljujući spremnosti i brzini uspješno smo osigurali 435.000 eura bespovratnih sredstava za uređenje našeg središnjeg trga – ističe Janči.

Dodaje da se zelene površine mogu lijepo integrirati u arhitekturu pametnih gradova.

– Dokazano je da zelenilo i biljni svijet imaju brojne zdravstvene prednosti, što je ključno u izgradnji pametnih gradova koji poboljšavaju kvalitetu života svojih građana – poručuje  Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković istaknuo je da Đurđevac teži ozelenjivanju gradskih površina unutar grada, zaštiti okoliša i osvještavanju ljudi o važnosti očuvanja okoliša koji nas okružuje.

– Ovo je samo nastavak prijava ovakvih projekata i osiguravanje bespovratnih EU i nacionalnih sredstava – rekao je Lacković.

Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA I TREĆA HNL

Fantastični Križevčani pobijedili Hrvatski dragovoljac, poraz Pitomačana

Nogometaši Radnika Križevci i dalje ispisuju klupsku povijest, a nakon fantastičnog slavlja u Kupu protiv Šibenika, u sedmom su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti