14 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KUNE U EURE

Đurđevčani zaokružuju i za nekoliko centi dižu cijenu parkinga, no ostaju najjeftiniji u županiji, pogledajte sve cijene
Đ

Križevčani sat parkiranja u prvoj zoni plaćaju jedan euro, u drugoj 0,70 eura, a u trećoj zoni 0,30 eura, dok Koprivničanci za parkiranje u najstrožem centru plaćaju 0,60 eura, a u drugoj zoni 0,40 eura

Ne propustite

Zbog prelaska s kune na euro koncesionari za naplatu parkinga početkom nove kalendarske godine morali su prilagoditi svoje cijene. Povod tome bili su aparati za izdavanje karti koji su opremljeni uređajima za prihvat kovanica i čitačima koji ne mogu prihvatiti ni očitati kovanice od jednog, dva i pet centi.

Koprivnički koncesionar Komunalac to je obavio početkom godine, a isto će uskoro za parkirališna mjesta pod naplatom morati provesti i u Đurđevcu. Na sjednici gradskog Vijeća sazvanoj za danas naći će se odobrenje trgovačkom društvu Best in Parking – KOM d.o.o, za iskazivanje cijene parkirne karte u eurima.

Koncesionar će prilikom preračunavanja cijene parkirne karte onu od dvije kune, odnosno 0,2654456 eura, zaokružiti na dvije decimale od kojih je druga decimala nula te će ubuduće cijena karte biti 0,30 eura. Parkirna dnevna karta od dosadašnjih 20 kuna, odnosno 2,654456 eura, bit će zaokružena na 2,70 eura.

– Komunalna naknada, cijena vrtića i ostale naknade koje se plaćaju gradu preračunate su točno po tečaju konverzije dakle nije bilo nikakvih zaokruživanje niti podizanja cijena. Ono što je jedina izmjena je vezano uz naplatu parkiranja. Znamo da je kod nas parking bio dvije kune po satu, kad se preračuna u eure to bi iznosilo 0,27 EUR, a sukladno odluci Vlade i uputi oko baš takvih situacija, jer automati ne mogu raditi sa centima, cijena je zaokružena na 0,30 EUR i to je zapravo jedino zaokruživanje koje se dogodilo u našem sustavu – pojasnio je gradonačelnik Janči.

Usporedimo li cijene parkiranja najbolje će, bez obzira na ovu malu promjenu, i ubuduće prolaziti upravo Picoki.

Naime, Križevčani sat parkiranja u prvoj zoni plaćaju jedan euro, u drugoj 0,70 eura, a u trećoj zoni 0,30 eura, dok Koprivničanci za parkiranje u najstrožem centru plaćaju 0,60 eura, a u drugoj zoni 0,40 eura.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

zapovjednik atj lučko

FOTO General Butorac je prije 32 godine bio u krvavoj akciji na Plitvicama, a danas vrijeme provodi u Molvama i bavi se poljoprivredom: U...

Na današnji dan prije 32 godine poginuo je Josip Jović, tadašnji 22-godišnjak i prva žrtva Domovinskog rata. Bio je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti