instruktorica grupnog fitnessa

Đurđevčanku Ivanu Domišljanović znaju svi, kod nje treniraju i muškarci, a otkrila nam je najčešći izgovor na izbjegavanje vježbanja

Na treninzima je ključno da bude autoritetna, ni sa kim nema problema, a kad primijeti da je netko više raspoložen za priču, jednostavno digne tempo izvođenja vježbi i priče više nema. Pametno, moramo priznati.

13:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ivana Domišljanović tridesetpetogodišnja je Đurđevčanka, instruktorica grupnog fitnessa koja unazad nekoliko godina zajedno vježba sa djevojkama i ženama s područja đurđevačke Podravine.

Na važnost bavljenja sportskom rekreacijom skreće kroz treninge aerobike, čiji broj polaznica ponovno raste nakon situacije s koronavirusom. Energična i vječno nasmijana fitness instruktorica već treću godinu za redom vodi treninge grupnog fitnessa u Đurđevcu, Ferdinandovcu, Kloštru Podravskom i u Molvama.

Svoju ljubav prema pokretu i osjećaj za ritam otkrila je još u ranom djetinjstvu kada je veselo cupkala na hitove tadašnje popularne pjevačice Tajči.

– Kroz cijelo osnovnoškolsko obrazovanje pohađala sam satove ritmike, a to se nastavilo i dalje gdje sam gimnazijske i fakultetske dane upotpunjavala plesanjem u đurđevačkom KUD-u Petar Preradović. Po završetku školovanja moje aktivnosti u KUD-u su se smanjile, što zbog obiteljskih obveza što zbog poslovnih, i došla sam u jednu fazu kada nisam bila više tjelesno aktivna. To se negativno odrazilo na moje fizičko i psihičko stanje te sam nakon poduže stanke krenula na treninge aerobike i tu se doslovno zaljubila u njih, jer se na takvim treninzima kombiniraju ritmičke aerobne vježbe s istezanjem i vježbama snage. Sama sebi sam rekla da ću se jednog dana baviti s tim, i taj dan je ubrzo došao. Igrom slučaja, prekinut mi je posao u struci u nekadašnjoj Naturi Agro, zbog zatvaranja iste, te sam bila primorana na poduzimanje drugih koraka – govori Ivana.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kako je poslovi van struke nisu upotpunjavali, uz podršku obitelji upisala je u Zagrebu program za osposobljavanje za instruktoricu grupnog fitnessa, gdje i sada završava program za instruktoricu dječjeg fitnessa i plesa. Otvorila je svoju tvrtku BPM aerobic koja posluje zahvaljujući svakodnevnom odazivu osamdesetak zadovoljnih polaznica.

– Treninzi su popračeni glasnom i motivirajućom glazbom, a volje nam nikad ne nedostaje. Prepuštamo se snazi svog tijela i dosežemo granice za koje smo mislili da su nedostižne. Vježbamo pomoću težine vlastitog tijela, kombiniramo aerobno-anaerobne treninge koji ciljano utječu na učvršćivanje i oblikovanje određenih mišićnih skupina, kombiniramo vježbe snage i izdržljivosti za cijelo tijelo, izmjenično u periodima rada i odmora – priča.

U svom radu često se susreće sa izgovorima onih koji ne žele vježbati i biti na bilo koji način aktivni. Priznaje da su neki izgovori vrlo maštoviti, a jedan od najpopularnijih je „krećem od ponedjeljka“. Tko od nas to nije bar jednom izgovorio, nije živio.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na treninzima je ključno da bude autoritetna, ni sa kim nema problema, a kad primijeti da je netko više raspoložen za priču, jednostavno digne tempo izvođenja vježbi i priče više nema. Pametno, moramo priznati.

Zanimljivo je to što u grupi polaznika ima dva muškarca, ostalo čine žene, a jedna od njih ove godine slavi 69. rođendan.

Ako ste čitajući ovaj članak dobili motivaciju da se pokrenete i učinite nešto dobro za sebe i svoje zdravlje, slobodno se javite Ivani. I ne zaboravite, prvi trening je gratis.

čitam...