predstavljale županiju

Đurđevčice osvojile zlatnu plaketu na 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava

Susret je organizirao Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma koji ove godine svečano obilježava 70. obljetnicu uspješnog rada. 

13:32h
0

U Sisku je održan 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, nacionalna manifestacija posvećena bogatstvu vokalnog stvaralaštva, na kojemu su Županiju predstavljale Đurđevčice te za svoj nastup osvojile zlatnu plaketu.

Đurđevčice su nastupile u kategoriji foklornih malih sastava i komornih zborova, i to s programom u a capella izvedbi i uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a Petar Preradović Đurđevac.

Susret je organizirao Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma koji ove godine svečano obilježava 70. obljetnicu uspješnog rada. Nastupilo je čak 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija i gostujuća pjevačka skupina Češke besede Sisak, a više od 350 pjevača sudionika svoj su nastup na Susretu morali izboriti pobjedom na županijskim smotrama tijekom godine.

Atraktivnosti dvodnevnog programa, osim kvalitete izvedbi, doprinijela je i raznolikost kategorija vokalnih sastava s repertoarom pjesama od izvornog folklora do slobodnih stilova i žanrova. Cilj Susreta bilo je razvijanje i njegovanje tradicionalnog pjevanja u manjem sastavu, prikaz dostignuća i najvrjednijih ostvarenja amaterskog pjevanja, razvijanje kritičkog odnosa prema glazbenim vrijednostima, stimuliranje glazbenog stvaralaštva i amaterskog rada te međusobno upoznavanje i zbližavanje.

čitam...