PAMETAN GRAD

Đurđevcu prihvaćen projekt, komunalno redarstvo dobit će električno vozilo

Gradsko vodstvo podsjeća kako je prošle godine s radom krenula prva ELEN punionica za električna vozila u Đurđevcu. Nalazi se na parkiralištu kod športsko-rekreacijskog centra.

10:19h
0
Foto: Grad Đurđevac

Grad Đurđevac u srpnju prijavio se na natječaj za sufinanciranje kupnje energetskih učinkovitih vozila. Stigla je odluka kojom je projekt prihvaćen, čime se nastavlja razvoj u smjeru pametnoga grada.

Đurđevačko komunalno redarstvo dobit će električno vozilo, čiju će nabavu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati sa 70 tisuća kuna. Slijedi raspisivanje postupka javne nabave, a potom i potpisivanje ugovora. Gradsko vodstvo podsjeća kako je prošle godine s radom krenula prva ELEN punionica za električna vozila u Đurđevcu. Nalazi se na parkiralištu kod športsko-rekreacijskog centra.

– Đurđevac je sve veća turistička destinacija. Ima sve više i više automobila na električno punjenje. Ova nam je punionica bila i više nego potrebna jer su električna vozila budućnost. Svi ljudi s električnim vozilima u Đurđevcu sada mogu stati popiti piće u obližnjem kafiću i malo razgledati grad, a za to vrijeme ostaviti automobil na ovoj punionici te napuniti njegove baterije – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči za službene gradske stranice.

čitam...