otvorenje na proljeće

U Đurđevcu završena prva faza izgradnje najmodernije tvornice parketa u Europi, gradonačelnik Janči: Zaposlit će se još više ljudi, a i Grad i stanovnici te sama tvrtka bit će na dobitku

Važno je istaknuti da je preuzimanjem udvostručen broj zaposlenih u Đurđevcu - ima 250 zaposlenih, a gotovo polovicu čine žene.

16:30h
0
Prva faza radova je gotova // Foto: djurdjevac.hr

Prošlo je godinu dana otkako je švicarsko-norveška Bauwerk Boen grupacija, kao jedan od najvećih europskih proizvođača drvenih podova, preuzela lokalnu tvrtku u Đurđevcu te započela s poslovanjem u Hrvatskoj.


Završena je prva faza radova izgradnje najmodernije tvornice u Europi, a uloženo je 13 milijuna eura. Svečano otvorenje predviđeno je za proljeće.

To uključuje i nabavu opreme visoke tehnologije, kao što su  najmodernija pilana, moćni strojevi za spajanje i prešanje parketa, visoko učinkovita kotlovnica te sva potrebna infrastruktura za radnike.

Foto: djurdjevac.hr

– U Đurđevcu zaista postoji dugogodišnja tradicija drvne industrije te nam je drago da je u naš grad stigla jedna od vodećih europskih tvrtki u drvnom sektoru. Kroz najavljenu novu investiciju zaposlit će se još više ljudi, a time će i Grad i građani, te sama tvrtka biti na dobitku – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: djurdjevac.hr

Važno je istaknuti da je preuzimanjem udvostručen broj zaposlenih u Đurđevcu – ima 250 zaposlenih, a gotovo polovicu čine žene.

Njihove robne marke poznate su po cijelom svijetu pa se tako proizvodi vrhunske kvalitete iz Đurđevca već distribuiraju diljem svijeta.

Ključan razlog ulaganja je kvalitetan izvor sirovina odnosno trupaca hrasta. Razmatra se i druga faza ulaganja, kojim bi se dodatno udvostručili već izgrađeni novi proizvodni kapaciteti u gradu Picoka. No, to ovisi o uvjetima nabave trupaca.

Spomenimo i to da se čeka odluka Hrvatskih šuma koja se odnosi na kvotu trupaca hrasta za ovu godinu.

Foto: djurdjevac.hr

čitam...