STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Dva dana trajala je pauza od novih slučajeva korone u županiji, stigli su nalazi, evo otkuda dolaze oboljeli

Pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju.

08:20h
0
Koronavirus, maska // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je priopćenje o situaciji s koronavirusom. Nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze. Riječ je osobama mlađe životne dobi s koprivničkog područja.

Šest osoba proglašeno je zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe,  a u ovom
trenutku na području županije je 29 aktivnih slučajeva. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 194 slučaja bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 104 osoba – stoji u izvješću Stožera.

Dodajmo kako je riječ o osobama koje imaju 41, odnosno 37 godina, kazali su nam iz županijskog Stožera, dodajući kako su u svim slučajevima zabilježeni blagi simptomi.

Podsjećaju kako je od danas na snazi i Preporuka o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području županije, osim u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike.

Maske su, pritom, i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole. U razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera.

– Isto tako, od danas se primjenjuje i Preporuka za treninge/utakmice u školskim sportskim dvoranama na području Koprivničko-križevačke županije koja se odnosi na provedbu mjera prilikom aktivnosti sportskih klubova u sustavu natjecanja tijekom epidemije koronavirusa – poručuju.

Pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu,
održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

čitam...