Dva gradska sata u centru Koprivnice ne pokazuju točno vrijeme

14:10h
0
Sat na Gradskoj vijećnici u središtu Koprivnice kasni 17 minuta // Foto: Koprivnica.net

Nađete li se u središtu Koprivnice, a ne znate koliko je sati, svakako morate znati u koji se od gradskih satova možete pouzdati, a zbog kojeg bi mogli prilično zakasniti ukoliko morate negdje stići. Stoga je naš fotograf prošetao gradom i snimio sve satove po kojima bi se trebali moći vremenski orijentirati, nađete li za to potrebu.

Fotografije četiriju satova snimane su oko 13.30 sati, a rezultati su sljedeći – satovi na Pivnici Kraluš i tornju Crkve Svetog Nikole idu točno, dok satovi na Gradskoj vijećnici i Meteorološkom stupu kasne.

Pouzdate li se u sat na koprivničkoj Vijećnici, zakasnit ćete 17 minuta, što još uvijek može proći pod akademsku četvrt i nećete zbog toga ispasti baš jako nepristojni.

No, nećete imati toliko sreće s vremenom koje pokazuje sat na Meteorološkom stupu, jer njemu je u 13.30 sati bilo podne.

Stoga dragi naši, radije stavite vlastite satove na ruku, svakako one koji pokazuju točno vrijeme ukoliko morate negdje stići, ili nabavite mobitel (ako ga kojim čudom još nemate).

A ako niste u mogućnosti, tada dobro zapamtite da samo sat na Pivnici Kraluš i tornju Crkve Sv. Nikole pokazuju točno vrijeme, barem za sad. Znači, onima koji nisu upoznati s ovom informacijom, šanse da pogode pravo vrijeme su 50:50. Želimo im sreću.

Na slikama: Sat na meteorološkom stupu u Gradskom parku, sat na tornju crkve Sv. Nikole i sat ispred Pivnice Kraluš

{vsig}vijesti/02-2014/galerija-satovi{/vsig}

čitam...