Delikventi

Dva klinca krenuli na nasilni pohod, krali mobitele, novčanike, prodavačici uperili startni pištolj u glavu

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i obojici maloljetnika odredila istražni zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

08:06h
0
Ilustracija // Twenty20

Dva maloljetnika konačno su dolijala nakon pohoda punog krađa i nasilja koje su izvodili tijekom više od mjesec dana.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je  provelo prvo ispitivanje uhićenog dvojca, dva 16-godišnjaka. Prepričavanje onog što su napravili poduže je.

– Postoji osnovana sumnja da je prvi 16-godišnjak 24. siječnja na ulici u Palovcu, upravljajući biciklom, dovezao se do 17–godišnje oštećenice koja je hodala nogostupom i iz ruke joj istrgnuo mobitel vrijedan oko 1500 kuna te ju pritom tjelesno ozlijedio – navode iz Odvjetništva.

Zatim je isti taj 16-godišnjak 20. veljače u Pribislavcu, s još jednom punoljetnom osobom, biciklom prepriječio put 40-godišnjaku, zaprijetio mu i tražio novac te mu uzeo cijeli novčanik i pobjegao.

– Osnovano se sumnja da su obojica osumnjičenih maloljetnika 26. veljače 2020. došli u trgovinu u Turčišću te je prvi 16-godišnjak prišao s leđa prodavačici i oborio ju na tlo uperivši joj u glavu startni pištolj te ju odgurao u prodajni prostor tražeći da mu preda novac, što je ona odbila. Drugi je 16-godišnjak uzeo iz džepa njezine radne pregače ključ od blagajne i otključao ju te iz nje uzeo novac, a prvi je 16-godišnjak odvukao prodavačicu do blagajne te pokušao otvoriti vrata spremnika u kojem su cigarete, no u tome nije uspio – dodaju iz Odvjetništva.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i obojici maloljetnika odredila istražni zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

čitam...