hk podravka

Dva srebra i dvije bronce osvojene su u Dunajskoj Stredi

Filip Verčević upisao je tri pobjede i jedan poraz što mu je donijelo drugo mjesto u kategoriji do 53 kilograma.

23:58h
0
Foto: HK Podravka

Pretposljedni ovogodišnji turnir prije zaslužene ljetne stanke hrvači Podravke odradili su u Slovačkoj, Dunajskoj Stredi, na Međunarodnom turniru Velka cena Žitneho Ostrova koji se je održao u organizaciji hrvačkog kluba Gabčikovo.

U konkurenciji 170 natjecatelja iz Rumunjske, BiH, Slovenije, Rusije, Slovačke, Češke, Mađarske, Srbije i Hrvatske, Podravka se na ovom natjecanju pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Ivana Lončarića predstavila sa šestoricom svojih hrvača u tri uzrasta.

Predstavnik u kadetima (2000.-2002.) Filip Picer sa dvije pobjede i porazom osvojio je treće mjesto u kategoriji do 58 kilograma. Trojica hrvača predstavljala su Podravku u uzrastu starijih dječaka (2002.-2003.). Filip Verčević upisao je tri pobjede i jedan poraz što mu je donijelo drugo mjesto u kategoriji do 53 kilograma. U istoj težinskoj kategoriji Valent Delimar sa dvije pobjede i jednim porazom plasirao se na treće mjesto. Josip Široki u kategoriji do 59 kilograma imao je jednu pobjedu i jedan poraz, no to mu nije bilo dovoljno pa je ostao bez plasmana u svojoj kategoriji. Ivan Čordaš i Josip Benko nastupili su u uzrastu mlađih dječaka (2004.-2006.). Josip Benko nastupom u kategoriji do 57 kilograma osvojio je srebrno odličje, zabilježio je tri pobjede i jedan poraz. Bez plasmana ovaj puta ostao je Ivan Čordaš u kategoriji do 52 kilograma. Izgubio je jednu borbu, a kako njegov protivnik nije ušao u finale, njemu je bilo onemogućeno daljnje natjecanje kroz repasaž. Obzirom da je praktički završila sezona i polako počela priprema za nadolazeću, trenutno treninzi su koncipirani prema razvoju funkionalnih i motoričkih sposobnosti uglavnom bez borbi na strunjači, rezultat ostvaren u Slovačkoj prema riječima trenera koji su vodili hrvače je zadovoljavajući. Zadovoljni nastupom hrvači i vodstvo kluba već tradicionalno obišli su velik dio znamenitosti uz taj kraj. Predstoji još jedan turnir međunarodnoga karaktera za uzraste početnika u Zadru već krajem ovoga tjedna.