hrvanje

Dva srebra i tri bronce osvojili su mlađi dječaci Podravke na Prvenstvu Hrvatske

U konkurenciji 154 natjecatelja iz dvadeset hrvatskih klubova, Podravka se pod vodstvom trenera Ivana Lončarića i Saše Šprema na prvenstvu predstavila sa devetoricom hrvača.

14:41h
0
Foto: HK Podravka

Proteklog vikenda, točnije u subotu, u Zagrebu, u dvorani SŠD Peščenica održano je Prvenstvo Hrvatske za uzraste mlađih dječaka (rođenih 2004.-2006.) u hrvanju grčko-rimskim načinom.

U konkurenciji 154 natjecatelja iz dvadeset hrvatskih klubova, Podravka se pod vodstvom trenera Ivana Lončarića i Saše Šprema na prvenstvu predstavila sa devetoricom hrvača.

Patrik Raknić u konkurenciji devetnaest hrvača kategorije do 36 kilograma s četiri pobjede i jednim porazom osvojo je drugo mjesto. U istoj težinskoj kategoriji Viktor Srpak bio je peti s dvije pobjede i jednim porazom dok je Borni Ljubiću također peto mjesto pripalo s jednom pobjedom i jednim porazom.

U kategriji do 40 kilograma Karlo Marić s tri pobjede i jednim porazom osvojio je treće mjesto. Do medalje brončanog sjaja stigao je i Petar Sočev u kategriji do 44 kilograma. On je zabilježio tri pobjede i jedan poraz. Nažalost do plasmana nije došao Ivan Adžaga koji je u kategoriji do 49 kilograma jednu pobijedio i jednu izgubio.

U kategoriji do 59 kilograma Podravka je imala dva predstavnika. Josip Benko s tri pobjede i jednim porazom osvojio je treće mjesto dok je bez plasmana ostao Filip Zadravec koji je izgubio samo jednu borbu. No kako njegov protivik nije ušao u finale njemu je bilo onemogućeno da se kroz repasaž borbe bori za broncu.

Najteži Podravkin hrvač na ovom natjecanju Karlo Mijatović nastupio je u kategoriji do 65 kilograma. Upisao je dvije pobjede i jedan poraz koji su mu bili dovoljni za sjajno drugo mjesto.

Titula najuspješnijeg kluba na ovom natjecanju pripala je hrvačkom klubu Lika, drugi su bili hrvači Hrvatskog dragovoljca dok je treće mjesto pripalo hrvačkom klubu Podravka.

čitam...