krenule iz zagreba

Dvije ogorčene HŽ-ove putnice: Vlak je stajao i pregrijavao se dok nije ‘krepao’, a onda je vozač autobusa zalutao. U Koprivnicu smo došle za 3 i pol sata

Kad smo se smjestili i konačno krenuli put Koprivnice, autobus je počeo voziti unazad uz brijeg jer je vozač otišao u krivom smjeru, a u selu su uske uličice pa se nije imao gdje okrenuti.

20:00h
0
Foto: Screenshot

Ovakve priče u svijetu HŽ-a nisu neuobičajene, no ova je ipak malo posebnija. Javile su nam se dvije ogorčene putnice koje će zauvijek pamtiti svoje putovanje od Zagreba do Koprivnice.

– Još smo u šoku. Ovo nam je definitivno zadnje putovanje vlakom – kažu nam.

Kad su ove subote stigle na kolodvor, odmah je javljeno da putnički vlak koji kreće u 12.34 u polasku kasni 20 minuta.

– Već tada smo razmišljale da odemo kući po automobil, no odlučile smo pričekati kad smo već tu – kažu nam.

No kad je vlak došao i naposljetku i krenuo, onda su tek počeli problemi i na jedvite su jade stigle u Koprivnicu u 16 sati, znači za tri i pola sata.

– Na put su pustili pokvareni vlak. Od kada smo krenuli neprestano je krepavao, stajao, pregrijavao se. Ne moramo vam pričati kako smo se osjećali. Unutra je bilo vruće, svako malo smo morali svi izlaziti van pa natrag unutra. Vozili smo se 20 kilometara na sat dok vlak konačno nije ‘krepao’ kod Križevaca – pričaju nam one.

Morali su izaći van i na vrućini čekati autobus kojeg više ni ne znaju koliko su čekali jer su bile van sebe. Uglavnom, čekali su ga neko vrijeme, nije odmah došao.

– Stigla su na kraju dva autobusa, prvo je došao jedan pa smo čekali drugi. Kad smo se smjestili i konačno krenuli put Koprivnice, autobus je počeo voziti unazad uz brijeg jer je vozač otišao u krivom smjeru, a u selu su uske uličice pa se nije imao gdje okrenuti – pričaju nam one, još ne vjerujući u sve što su prošle.

Tako su se neko vrijeme vozile po selima u okolici Križevaca dok konačno nisu krenule put Koprivnice i stigle u 16 sati.

– Bila je ovo prava avantura, u negativnom smislu. Došle smo umorne i iscrpljene, nadamo se da nam se više nikada neće ponoviti ovakvo iskustvo – zaključuju one svoju priču o nadrealnom iskustvu putovanja Hrvatskim željeznicama.

čitam...