Protupravna imovinska korist

Dvojica obrtnika utajila 700 tisuća kuna poreza, a s računa tvrtke pokrili privatne kartice

Sumnja se da osumnjičenici, kao odgovorne osobe obrta s područja Koprivničko– križevačke županije, tijekom 2012. i 2013. godine, nisu obračunavali, a ni platili porez na dodanu vrijednost i porez na dobit.

14:04h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Nad 47 i 48-godišnjakom policija je dovršila kriminalističko istraživanje i to zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da osumnjičenici, kao vlasnici obrta s područja Koprivničko– križevačke županije, tijekom 2012. i 2013. godine, nisu obračunavali, a ni platili porez na dodanu vrijednost i porez na dobit. Riječ je o iznosu od gotovo 712 tisuća kuna, za što je oštećen državni proračun.

Također, sumnja se da su u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe u 2012. godini sa žiro računa obrta platili troškove po privatnim kreditnim karticama u iznosu od gotovo 50 tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.