13 C
Koprivnica
Utorak, 3. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dvojici Prekodravaca prijeti zatvor zbog lažnih dojava
D

Ne propustite

Pijane sudionike u prometu koji su odmah odvođeni pred suca za prekršaje te im je odrezana nemala novčana a nerijetko i zatvorska kazna, s trona zanimljivosti iz redovnih policijskih izvješća svrgnula su dva mlada Prekodravca. Policajci su kriminalističkom obradom utvrdili da su dvojica 20-ogodišnjaka tijekom rujna nazivala mobitelima broj 92 koprivničko-križevačke Policijske uprave.
– Lažno su dojavljivali različite događaje, zbog čega smo na intervenciju upućivali naše policijske službenike, a u jednom slučaju su na teren upućeni i djelatnici koprivničke Javne vatrogasne postrojbe, rekao je glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek.
Dvojica mladića tako su se ‘ludo zabavljala’ dojavljujući policiji o nepostojećim tučnjavama u prekodravskim gostionicama, čak i jednom požaru. No kako im je alkohol pomutio zdravo rasuđivanje, mladi Prekodravci nisu se dosjetili da dežurni policajci vide njihove brojeve mobitela. Dvojac je ubrzo detektiran, policija im je oduzela mobitele, te slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici. Njihova zabava, okaraktrerizirana kao kazneno djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, mogla bi ih skupo stajati.
– Za to kazneno djelo je predviđena kazna zatvora u rasponu od tri mjeseca do tri godine, rekao je Laljek.
A da policija ima daleko ozbiljnijeg posla kako bi osigurala sigurnost svih građana govore i posljednji događaji koji su uzburkali hrvatsku javnost. Zbog aktualnog sigurnosnog stanja, na traženje Ravnateljstva policije iz naše je PU zagrebačkim policajcima upućen određeni broj policijskih službenika temeljne, interventne i prometne policije, rekao je glasnogovornik Laljek, no nije mogao otkriti njihov broj.
– Taj broj je takav da unutarnjom preraspodjelom policijskih službenika unutar Policijske uprave će se osigurati redovno obavljanje svih naših policijskih zadaća, rekao je Dražen Laljek.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

super!

Kakav fantastičan odabir! Narančasti sako unio dašak ljeta u jesensko jutro, a samopouzdana brineta zna kako ga nositi sa stavom

Moderan, narančast, casual, upečatljiv i predivan! Pričamo o sakou koji je Koprivničanka obukla i koji je na prvi pogled privukao...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti