Novo ruho

Dvorana Domoljub velikim koncertom otvara svoja vrata nakon obnove vrijedne više od milijun kuna

Svi programi kojima se slavi otvorenje dvorane besplatni su za građane, uz obavezne ulaznice koje možete podići radnim danom od 13. do 17. sati u Domoljubu od ponedjeljka, 14. listopada.

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Čekali smo i dočekali!
Kako nam je javljeno iz Pučkog otvorenog učilišta, dvorana Domoljub će u četvrtak, 17. listopada ponovo otvoriti svoja vrata za sve ljubitelje kulturnih programa, nakon opsežne sanacije i obnove.

Podsjetimo, u siječnju ove godine završeni su radovi na stabilizaciji i ojačanju temeljnog tla zgrade, u veljači radovi na sanaciji vanjskog vodovoda i kanalizacije, a zatim su se radovi premjestili u unutrašnjost dvorane. Nakon detaljne analize stanja dvorane i utvrđivanja koje je radove potrebno učiniti kako bi dvorana bila sačuvana za generacije koje dolaze, ali i sigurna za korištenje, krenulo se s radovima na sanaciji pukotina na zidovima, sanacijom nadvoja nad pozornicom, s radovima na hidroizolaciji zidova, soboslikarskim radovima te obnovom rasvjetnih tijela.

Foto: Ivan Balija
Maja Holek, Foto: Ivan Balija

– Stolice su tapecirane, a izrađeni su i novi kazališni zastori, koji našoj dvorani daju dodatnu eleganciju. Saniralo se i uredilo i dvorišno pročelje. Ukupna vrijednost svih navedenih radova je gotovo 1.100.000 kuna, a troškovi su u potpunosti pokriveni sredstvima Grada Koprivnice te sredstvima Učilišta – izjavila je Maja Holek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica.

Dakle, otvorenje dvorane bit će u četvrtak, 17. listopada u 19 sati, uz koncert Splitskih virtuoza, koncert koji se održava uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Slavlje se nastavlja u petak, 18. listopada u 18.00 sati predstavom za djecu „Vuk i sedam kozlića“ Lutkarske scene Ivana Brlić Mažuranić. U nedjelju, 20. listopada u 19.30 sati na rasporedu je predstava UO Tragači i kazališta KNAP „Nora-trenutak pobune“

Svi su navedeni programi besplatni za građane, uz obavezne ulaznice koje možete podići radnim danom od 13 do 17 sati u Domoljubu od ponedjeljka, 14. listopada.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW