NAJMASOVNIJA DJEČJA SPORTSKA MANIFESTACIJA

Dvorana Srednje škole Koprivnica sutra će biti najveselije mjesto u gradu, počinje Školska olimpijada, a s njom dolazi i tisuću osnovnoškolaca

Podsjetimo, 11. po redu Školsku olimpijadu organizira Društvo naša djeca Koprivnica.

10:37h
0
Foto: Matija Gudlin

Tradicionalna Školska olimpijada, koja okuplja učenike nižih razreda koprivničkih osnovnih škola, sutra će dvoranu Srednje škole pretvoriti u najveselije mjesto u gradu. Mali osnovci natjecat će se u trčanju, bacanju loptice, skoku u dalj, nogometu i graničaru, a najuspješniji će osvojiti medalje i pehare koje će im uručiti uspješni koprivnički sportaši.

Ova najmasovnija dječja manifestacija posvećena obilježavanju Dana grada održat će se u petak, 8. studenoga u sportskoj dvorani Srednje škole. Svečano otvaranje natjecanja za učenike prvih i trećih razreda predviđeno je u devet sati, a natjecanja u atletici, malom nogometu i graničaru trajat će do 12 sati, kada slijedi uručenje medalja i pehara.

U poslijepodnevnim satima natjecat će se učenici drugih i četvrtih razreda s time da je svečani mimohod predviđen u 13 sati, a podjela medalja u 16 sati.

Naj dječje djelo
Jadranka Lakuš // Foto: Ivan Brkić

– Iznimno smo ponosni na ovu sportsku manifestaciju kojoj je cilj promicanje zdravlja i aktivnog načina života među djecom na području grada Koprivnice, stvaranje pobjedničkog duha i poticanje prava na jednakost među djecom. I to ne samo zato što je izuzetno omiljena među djecom nego i zato što pored gotovo tisuću učenika okuplja i stotinjak volontera koji s veseljem pomažu malim natjecateljima i svojim entuzijazmom omogućavaju održavanje ovako zahtjevnog događanja – ističe Jadranka Lakuš, predsjednica DND Koprivnica.

Podsjetimo, 11. po redu Školsku olimpijadu organizira Društvo naša djeca Koprivnica. Partneri manifestacije su Zajednica sportskih udruga Grada Koprivnice, Udruga kineziologa Grada Koprivnice, Gimnazija Fran Galović, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica, a olimpijada se provodi pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

čitam...