ŠTO S TURIZMOM?

E-propusnice ostaju i nakon treće faze popuštanja, Plenković objasnio kako će se putovati na more

Jasno je da turistička sezona ne može biti rekordna kao zadnje tri, ali radimo na tome da je bude, rekao je premijer.

15:31h
0
Gužva ponedjeljkom // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade predstavio je paket mjera, odnosno plan popuštanja podijeljen na tri faze. Nakon sjednice pred novinarima je govorio o turističkoj sezoni.

– Jutros, i cijeli ovaj tjedan, obavljao sam razgovore s kolegama čiji državljani vole ljetovati u Hrvatskoj. Svi žele da u idućim tjednima pronađemo model prema kojemu ćemo otvoriti granice i omogućiti dolazak ljudi. Jasno je da turistička sezona ne može biti rekordna kao zadnje tri, ali radimo na tome da je bude – rekao je premijer, a prenosi Telegram.hr.

U vezi e-propusnica, odgovorio je kako će one ostati i nakon treće faze liberalizacije koja će nastupiti 11. svibnja. No, proširit će se opseg zašto se mogu izdavati.

– Želite li iz Krapine otići u Vodice, tamo ste rezervirali hotel koji će raditi u tom trenutku, pa želite ići na sedam dana, pokažete rezervaciju i možete dobiti propusnicu. Dakle, možete otići iz Krapinsko-zagorske u Šibensko-kninsku županiju. No, propusnice ostaju kao mehanizam jer u slučaju pogoršanja moramo ih imati – na primjeru je objasnio Plenković.

čitam...