2.3 C
Koprivnica
Petak, 27. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ima sreće

Edita (42) se izvukla, oslobodili je svih grijeha! Radnici Brankici nije isplatila dvije minimalne plaće, predmet otišao u zastaru
E

Prekršajni progon zastarijeva nakon četiri godine pa je u ovom slučaju nastupila zastara s obzirom na to da je prekršaj počinjen 30. rujna 2018. godine

Ne propustite

Zahvaljujući zastari koja je nastupila početkom listopada, 42-godišnja Edita iz Križevaca, inače vlasnica jedne trgovine, neće prekršajno odgovarati zbog neisplaćivanja minimalne plaće radnici Brankici iz Svetog Petra Orehovca. Naime, na općinskom sudu u Bjelovaru odbili su optužbu, s obrazloženjem da je prekršaj počinjen 30. rujna 2018. godine, a propisano je da prekršajni progon zastarijeva nakon četiri godine.

- Oglas -

Dakle, Edita, kao odgovorna osoba nije Brankici isplatila minimalnu plaću za srpanj i kolovoz 2018. godine, niti joj je dostavila obračune dugovanih plaća. Time je počinila prekršaj u vezi Zakona i minimalnoj plaći, a državni inspektorat je protiv nje 25. listopada te iste godine podigrao optužni prijedlog.

Na temelju istog, Edita je prvostupanjskom presudom u veljači 2021. proglašena krivom te su joj za svaki od prekršaja utvrđene novčane kazne, no na navedenu presudu uložila je žalbu koju je Vrhovni prekršajni sud u rujnu prošle godine prihvatio i predmet je vraćen na početak.

Međutim, kako smo već napisali, odredbom Prekršajnog zakona propisano je kako prekršajni progon zastarijeva nakon četiri godine pa je u ovom slučaju nastupila zastara s obzirom na to da je prekršaj počinjen 30. rujna 2018. godine. Sukladno tome, svi troškovi nastali provođenjem ovog postupka padaju na teret proračunskih sredstava RH, a Edita je oslobođena svih grijeha koje je počinila.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

sufinanciranje

Imate kuću u širem centru grada koju je potrebno srušiti? Grad vam daje 3000 eura, a ako objekt ima manje od 70 kvadrata na...

Ako ste vlasnik kuće ili nekog drugog objekta na području Grada Križevaca te je isti zapušten, u ruševnom stanju,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti