Edita Šestak pričala odraslima Grimmove bajke

07:52h
0
Pričaonica za odrasle

U srijedu, 19.12.2012. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica održana je prva pričaonica za odrasle u Koprivnici i na taj je način započeo novi ciklus programa pod nazivom „Edita Šestak priča odraslima”. Edita Šestak dugogodišnja je suradnica koprivničke knjižnice i prva „teta” u pričaonici za predškolsku djecu, a ovaj je put odraslima ispričala Snjeguljicu, poznatu bajku braće Grimm.

Edita ŠestakUsprkos uvriježenom mišljenju da su bajke namijenjene djeci, pokazalo se da i odrasli uživaju u njima. One su uvijek aktualne, svevremenske su i oduvijek su bile kritika društva i ljudskih slabosti pa svaka bajka otvara mnoga društvena pitanja i potiče na razgovor. Samohrano roditeljstvo, uloga oca u obitelji, muško-ženski odnosi i rodne uloge te utjecaj priča, bajki i slikovnica na razvoj djeteta samo su neke od tema kojih su se posjetitelji ove pričaonice dotaknuli.

U ugodnom i veselom ozračju posjetitelji su imali priliku okušati se u izradi božićnih ukrasa od papira i napisati lijepu božićnu čestitku nekome od prisutnih. Koprivnička je knjižnica ovom pričaonicom i prigodnom izložbom plakata u svojim izlozima obilježila 200. obljetnicu prvog objavljivanja priča i bajki braće Grimm.