1.8 C
Koprivnica
Srijeda, 29. studenoga 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Edukativna policijska predavanja koprivničkim osnovcima
E

Ne propustite

090202-djeca-mPolicijski službenici kontakt policije Policijske postaje Koprivnica i krim. službenica Odjela kriminalističke policije Policijske uprave u Osnovnoj školi „Braća Radić” u Koprivnici održali su edukativna predavanja učenicima šestih razreda te učenicima i roditeljima jednog osmog razreda.

Kontakt policajac Željko Strmečki je na pristupačan način učenicima predočio ulogu i način rada kontakt policajca te ponudio stalnu suradnju i komunikaciju. Upoznao ih je sa načinom međusobne komunikacije te uputio da mu se glede svih problema i događaja štetnog karaktera koja uoče mogu osobno obratiti. Djecu je informirao o neprihvatljivim oblicima ponašanja, vršnjačkom nasilju, štetnosti konzumacije alkohola i opojnih droga, podastrijevši određene primjere iz prakse.

O odredbama Obiteljskog zakona o ograničenju kretanja na javnom mjestu osobama mlađim od 16 godina, poremećajima u ponašanju djece i maloljetnika, nasilju među djecom, vršnjačkom nasilju, „bullying”-u i pitanjima kome se obratiti za pomoć, na koji način rješavati probleme vršnjačkog nasilja, koji su prihvatljivi oblici ponašanja, učenicima i roditeljima 8. razreda govorila je kriminalistička službenica za maloljetničku delinkvenciju Maja Brez.

Predočila im je također kriminalitet djece i maloljetnika, zakonske odredbe i odgovornost djece i roditelja te problematiku alkohola, droga i svih oblika asocijalnog ponašanja djece i maloljetnika. Na iznesene teme štetnog utjecaja alkohola te zakonskih odredbi nadovezao se policijski službenik za prevenciju kontakt policije Robert Šarec.

Predavanjima je bilo nazočno oko 150 djece i 20-ak roditelja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zvona zvone

PROMJENA VREMENA Klimatološka zima donosi nam kišu, snijeg, možda i poledicu

Klimatološka zima je pred vratima, a otvorit će ih joj nova jača promjena vremena. Od četvrtka očekujemo novu obilnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti