0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Edukativna policijska predavanja u osnovnoj školi Đure Estera u Koprivnici
E

Ne propustite

Proteklog tjedna u Osnovnoj školi ‘Đuro Ester’ u Koprivnici djelatnici kontakt policije PP Koprivnica i Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije kao partnerom u prevencijskim programima, održali su edukativno predavanje učenicima i roditeljima sedmih razreda. Svakog radnog dana održano je predavanje u jednom razredu te je predavanjima nazočilo oko 200  djece i roditelja, razrednice, socijalni pedagog i ravnatelj škole.

Nadležni kontakt policajac Damir Šimunić predstavio je način policijskog djelovanja „Policija u zajednici”, dok je policijski službenik za prevenciju PP Koprivnica Robert Šarec govorio o problemu alkohola, droga i drugim oblicima asocijalnog ponašanja djece i maloljetnika. Upoznao je nazočne sa odredbama Obiteljskog zakona koje se odnose na kretanje osoba mlađih od 16 godina na javnom mjestu, o poremećajima u ponašanju djece i maloljetnika te o primjerima neprihvatljivih ponašanja od strane djece i maloljetnika. U izlaganju su obuhvaćene zakonske odredbe i kakva je odgovornost djece i roditelja te kome se obratiti za pomoć.

Predstavnica Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije, Renata Glavica, dipl. psiholog, govorila je o nasilju i vršnjačkom nasilju (bullyingu), poremećajima u ponašanju djece i maloljetnika, kako reagirati na nasilje i kako pružiti pomoć žrtvama nasilja i samom nasilniku. Roditeljima je govorila o obvezama i dužnostima roditelja i djece, odnosno kako se nositi sa problemima i kome se sve mogu obratiti za pomoć kako bi odgojili nenasilno dijete.

Nadalje je istaknula obvezi škole ukoliko dođe do nasilja ili primijete devijaciju u ponašanju djeteta, obvezi Centra za socijalnu skrb i obvezi policije. Ujedno je nastavnicima i ravnatelju škole predstavljena kampanja protiv tjelesnog kažnjavanja djece, priopćila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Visok je 34 metra

FOTO Poznati toranj između Majurca i Križevaca odlazi u povijest, mještani ogorčeni: Ajmo stati uz čovjeka, što sve može učiniti ljudska pakost!

Sada već poznati toranj u dvorištu obiteljske kuće između Majurca i Križevaca koji putnicima na toj prometnici zbog svoje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti