Edukativna predavanja traktoristima

09:06h
0

Od 2. ožujka, tijekom mjeseca, policijski službenici za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu od strane Stanica za tehnički pregled, održavat će edukativna predavanja – tribine. Predavanja će biti usmjerena na temu prometovanje traktora, tehničku ispravnost traktora i osiguranje istih.

Pozivaju se svi vlasnici traktora da iskoriste priliku na redovitim tehničkim pregledima u njihovim općinama i da registriraju traktore i prikolice.

Tehnički pregledi biti će provedeni:

2. do 4. ožujka – Ždala

5. do 7. ožujka – Novačka

10. do 12. ožujka – Peteranec

17. do 19. ožujka – Koprivnički Ivanec

Obzirom da započinju proljetni radovi na oranicama i šumama, često se na prometnice nanosi zemlja i blato, a što znatno utječe na sigurnost prometa svih sudionika. Kako bi se izbjegle teže posljedice, vozače traktora upozoravamo da su dužni prilikom uključenja sa zemljane ceste na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača, a u slučaju nepoštivanja ove odredbe propisana je novčana kazna od 1000 kn.

Ujedno, skrećemo pozornost svim vozačima traktora na korektno i odgovorno ponašanje u prometu, na češće izvršavanje dnevnih preventivnih tehničkih pregleda traktora i priključnih vozila (poglavito svjetla i uređaja za kočenje).