Utakmica sezone Podravke protiv Bietingheima

Ekatarina Nemaškalo: Bit će to dobra i borbena utakmica, navijačima ćemo pružiti pravi sportski spektakl

13:30h
0
Press konferencija uoči utakmice // Foto: Matija Gudlin

Teške utakmice kao što je ova nam jako fale i jedva je čekamo. Pružit ćemo dobar otpor Njemicama kako bismo u goste išle što zadovoljnije i samopouzdanije u nadi da ćemo ih proći, rekla je Ekatarina Nemaškalo.

U nedjelju se u 18 sati igra utakmica sezone za RK Podravku – u dvoranu gimnazije Fran Galović dolazi jaki njemački Bietingheim u sklopu 3. kola kvalifikacija za ligu EHF.

Podravkašice su spremne za veliki izazov, a Ekatarina Nemaškalo i Marijeta Vidak kažu da se nadaju velikoj podršci s tribina.

– Očekujem da će ovo biti dobra i borbena utakmica i nadam se velikoj podršci navijača na ovoj za nas važnoj utakmici. Čim vidimo punu dvoranu, bit ćemo još motiviranije. Teške utakmice kao što je ova nam jako fale i jedva je čekamo. Pružit ćemo dobar otpor Njemicama kako bismo u goste išle što zadovoljnije i samopouzdanije u nadi da ćemo ih proći – rekla je Ekatarina Nemaškalo.

Marijeta Vidak i Ekatarina Nemaškalo // Foto: Matija Gudlin
Marijeta Vidak i Ekatarina Nemaškalo // Foto: Matija Gudlin

Ekipa Bietingheima je favorit u dvoboju s Podravkom no Marijeta Vidak im ipak ne želi priznati tu ulogu.

– Otkad smo saznale da igramo s njima pratimo ih, vodimo evidencije o njima, proučavamo im taktiku i temeljito se pripremamo, fokusirane smo samo na njih. Željne smo Europe, fali nam i želimo proći dalje. Ne priznajem im ulogu favorita, smatram da im se možemo suprotstaviti pa i pobijediti – uvjerena je Vidak.

Trener Goran Mrđen istaknuo je da je svojevrsni hendikep Podravke slaba domaća liga u kojoj nemaju pravu konkurenciju, dok se Bietingheim svaki tjedan kali u jakim utakmicama Bundeslige.

– To je hendikep, no mi smo sve okrenuli prema njima kada smo ih izvukli i ulazili u domaće utakmice s namjerom da ih dobijemo. Oni su trenutno hit Bundeslige, imaju puno više zvijezda i igračica s ozbiljnim karijerama iza sebe, no mi imamo puno veću tradiciju – istaknuo je Mrđen.

Goran Mrđen // Foto: Matija Gudlin
Goran Mrđen // Foto: Matija Gudlin

Ekaterina Nemaškalo otkrila je i na što će morati posebno pripaziti ako žele ostvariti dobar rezultat prije uzvrata u Njemačkoj.

– Vjerujem da u obrani nećemo imati problema, a u napadu moramo smanjiti broj naših tehničkih grešaka kako oni ne bi došli u priliku za svoje brze napade i lagane golove. Sve osjećamo pozitivnu tremu, ali navijačima ćemo pružiti pravi sportski spektakl – najavila je Nemaškalo.

Ulaz na utakmicu je besplatan, uz karte koje se mogu preuzeti od danas u klubu, Pivnici Kraluš, Hotelu Podravina i Podravki, tako da nema razloga da ne dođete podržati naše rukometašice u velikom broju.