Kopriva

Ekipa turističke zajednice užurbano radi na pripremama za ovogodišnji Renesansni festival

Kopriva je dragocjena biljka pa sve njezine dijelove valja mudro iskoristiti.

11:29h
0
Foto: TZ Koprivnice

Još jedan povratak u prošlost očekuje nas na ovogodišnjem Renesansnom festivalu koji će se na koprivničkim bedemima, popularnoj Bašči, održati od 24. do 27. kolovoza.


Uz već dobro poznate atrakcije srednjovjekovnog doba kao što su igre, predstave, hrana, viteški turniri i stari zanati, ponudu će ove godine obogatiti i posebna tema – kopriva i eliksiri.

– Još od prošle godine razmišljao sam i pripremao novi festival. Već sam tada razmišljao o novim temama i odluka je pala na koprivu i eliksire. Tema će biti izuzetno originalna, pripremili smo niz originalnih proizvoda za koje se nadam da će postati suveniri Koprivnice. Čudio sam se da se kopriva dosad nije iskorištavala u marketinške svrhe, s obzirom na ime grada Koprivnice – rekao je Labazan na press konferenciji održanoj u lipnju.

Ekipa Turističke zajednice užurbano radi na pripremama za festival. Nažeto je mnogo koprive od čijih stabljika će pokušati napraviti tkaninu, dok će se lišće koristiti pri izradi eliksira za ovogodišnji Renesansni festival.

Foto: TZ Koprivnice

Još jedan od proizvoda na bazi koprive, za koji se direktor i nada da će zaživjeti u ulozi suvenira, je parfem od koprive. Njega su proizveli u suradnji s Dejanom Levačićem iz Čakovca, koji se prihvatio izazovnog zadatka izrade parfema od te biljke. Za njega je iskoristio i ulje od koprive, koje je izrađeno prema starom receptu sv. Hildegarde.

Festival će se ove godine održati 13. put, a medijski pokrovitelj je portal ePodravina.

Foto: TZ Koprivnice

čitam...